USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

США лікуватимуть українських військових

28 Липня 2022 06:39
Міністр оборони Ллойд Остін схвалив лікування поранених українських військових у військовому госпіталі США в Німеччині.

Про це пише Суспільне з посиланням на CNN.

План дозволить українським військовим лікуватися у військовому госпіталі США вперше після вторгнення Росії в Україну в лютому. Йдеться про одночасне лікування до 18 поранених солдатів у регіональному медичному центрі Ландштуль — великому госпіталі в Німеччині поблизу авіабази «Рамштайн». Там роками лікували поранених військовослужбовців США.

26 травня Остін дав усні вказівки розпочати лікування поранених українських військових. 29 червня Остін оформив усні вказівки у «Керівництво щодо надання медичної допомоги пораненим українським військовослужбовцям».

Попри те, що план був остаточно затверджений майже місяць тому, Ландштуль досі не прийняв українських військовослужбовців для надання медичної допомоги. Офіційний представник Європейського командування США розповів CNN, що українських військових у Ландштулі не обслуговували.

За словами чиновника, мета меморандуму — усунути будь-яку бюрократичну тяганину, яка уповільнює процес надання лікування, якщо виникне така потреба.

Йдеться про лікування, якщо в Україні чи ближчій країні не було би потрібного закладу. Щоб медцентр прийняв поранених українських військовослужбовців, вони мали би залишити Україну потягом або автомобілем, перш ніж США зможуть евакуювати їх повітрям на авіабазу «Рамштайн».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus