USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.85 10.10

Створив літій-іонний акумулятор: помер найстарший лауреат Нобелівської премії

27 Червня 2023 22:29
25 червня у віці 100 років помер американський науковець, один з творців літій-іонних акумуляторів і лауреат Нобелівської премії з хімії 2019 року Джон Гудінаф.

Про його смерть оголосив Техаський університет в Остіні, передає Суспільне.

Гудінаф отримав Нобелівську премію у віці 97 років, ставши найстаршим лауреатом в історії. За внесок у винахід літій-іонного акумулятора премію тоді також отримали Стенлі Віттінгем та Акіра Йошино.

Літій-іонний акумулятор – один з двох основних типів літієвих електричних акумуляторів з категорії вторинних електричних батарей, який різниться з літій-полімерним акумулятором типом електроліту, що використовується при їх виготовленні.

Такі акумулятори сьогодні широко розповсюдженні в електронній та побутовій техніці.

«Він (Гудінаф – ред.) створив батарею, яка заселила планету смартфонами, ноутбуками та планшетними комп’ютерами, рятівними медичними пристроями, такими як серцеві дефібрилятори, і чистими, тихими автомобілями, включно з Tesla», – пише The New York Times.

Протягом життя Гудінаф також здійснив багато пожертв на користь Техаського університету, профінансувавши числені інженерні дослідження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus