USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Святкові лінійки, тематичні уроки та квести: 1 вересня у школах Володимирської громади

1 Вересня 2023 16:24
1 вересня у закладах освіти традиційно розпочався новий навчальний рік, уже вдруге в умовах повномасштабної війни. Перший дзвоник пролунав цьогоріч для 428 наймолодших учнів, які вперше переступили поріг шкіл Володимирської громади.

Про це повідомляє пресслужба міськради.

З нагоди Дня знань урочисті лінійки відбулись і для студентів фахових коледжів.

Міський голова Ігор Пальонка привітав зі святом початку навчання учнів, студентів, педагогів та батьків Володимирського педагогічного фахового коледжу ім. Агатангела Кримського та ліцею № 5 ім. Анатолія Кореневського.

У педагогічному фаховому коледжі під час святкової лінійки у родину «кримчан» запросили першокурсників, які урочисто склали присягу студента. Директор навчального закладу Микола Савельєв привітав студентський та педагогічний колективи з початком нового навчального року і зазначив, що уже 9 років поспіль усі заходи коледжу мають благодійну мету. Тож і цього разу студентам третього курсу, працюючи у літніх таборах, вдалось зібрати 15 тисяч гривень, за які придбали кровоспинні турнікети для військовослужбовців.

Читати ще: Перший дзвінок у школах Ковельської громади. Фото

«Завдяки нашим захисникам, які боронять незалежність та територіальну цілісність України, сьогодні ми маємо можливість проводити святкові заходи та вітати новоспечених студентів зі вступом до одного з кращих навчальних закладів, що має багаторічний досвід з підготовки фахових педагогів. Бажаю вам легкої дороги у здобутті нових знань, котрі допоможуть опанувати в майбутньому професію освітянина», – приєднався до слів привітань міський голова Ігор Пальонка.

Як саме проводити перше вересня – освітні заклади вирішували самостійно, тому урочистості з нагоди Дня знань провели також по-різному: хтось із короткими святковими лінійками, хтось у формі тематичних уроків, квестів чи інших активностей.

Читати ще: Зарплати педагогів, укриття, кількість першокласників: головний освітянин Луцька – про новий навчальний рік

Зокрема, у ліцеї № 5 на святкову лінійку з нагоди Дня знань зібрались учні початкових та випускних класів. З вітальним словом до учнів, вчителів та батьків звернулась директорка навчального закладу Ірина Костюк, міський голова Ігор Пальонка, який вручив окремим ліцеїстам та викладачам подяки, а також випускник, а нині в.о. командира ЗРП Андрій Варениця.

Читати ще: На Волині пішли до школи понад 10 тисяч першокласників

Нагадаємо, що усі заклади загальної середньої освіти громади у новому навчальному році працюватимуть в очній формі і лише окремі учні за бажанням батьків, а це, здебільшого ті, хто перебуває закордоном, навчатимуться за змішаною формою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus