USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Система оповіщення, допомога теробороні, вуличне освітлення та інформаційна безпека: мер Луцька звернувся до жителів громади

26 Лютого 2022 13:51
Міський голова Луцька Ігор Поліщук звернувся до жителів громади та розповів оперативну інформацію станом на 12.30. Зокрема мер звернув увагу на систему оповіщення, допомогу теробороні, вуличне освітлення та інформаційну безпеку.

Він зазначив, що ніч у місті пройшла спокійно, зранку теж було спокійно, всі комунальні служби, установи та організації, які забезпечують життєдіяльність міста знаходять на своїх робочих місцях. Міський голова також на робочому місці та виконує свої обов’язки.

Система оповіщення

«Було багато скарг на те, що не чути системи оповіщення. Сьогодні провели засідання Ради церков, на якому прийняли три рішення. Перше: під час сирени, коли необхідно ховатися в укриття, церкви будуть посилено бити у дзвони шляхом відмінним від того, який здійснюється під час звичайного богослужіння. Друге: підвальні та напівпідвальні приміщення церков можна використовувати, як укриття вони будуть відкриті. Вся інформація є у моєму пості на Facebook, а також в переліку укриттів на офіційному сайті міської ради. Також церкви посилено молитимуться за Україну».

Читати ще: Церкви Луцької громади битимуть у дзвони під час оголошення сирени

Допомога тероброні

«Наразі працює центр допомоги теробороні міста Луцька, здійснюється збір допомоги. Основний пункт збору знаходиться у драмтеатрі. Хто бажає допомогти, принести необхідні речі, то несіть це в драмтеатр або підрозділи комунального закладу «Спорт для всіх». Всі адреси – на моїй сторінці. Учора лише за кілька годин роботи цього центру в драмтеатрі ми отримали колосальну кількість допомоги, тому дякую усім, хто долучається та підтримує тероборону нашого міста.

Продовжуємо облаштування блокпостів, масово виготовляємо протитанкові їжаки, щоб на під’їздах до міста їх розмістити та не допустити танки та бронетехніку у наше місто».

Читати ще: Луцьк готує 500 протитанкових «їжаків» та понад 5 тисяч «коктейлів Молотова» для оборони міста

Відімкнення вуличного освітлення вночі

«Вчора було багато прохань, аби повністю відімкнути вуличне освітлення у місті. У сільській місцевості це може допомогти, але у місті цього робити не потрібно, бо питання безпеки лише погіршиться. Сучасні засоби ведення бою, сучасні оснащення та технології… Для них немає значення є освітлення чи немає. Разом з тим і поліція, і громадські формування, і підрозділи, які здійснюють пошук диверсійно-розвідувальних груп, і підрозділи, які здійснюють огляд підозрілих автомобілів, не зможуть працювати у разі відсутності вуличного освітлення. Вуличне освітлення в нічну пору доби зменшено до необхідного мінімуму, зменшувати його ще більше непотрібно».

Інформаційна безпека

«Прошу вас перевіряти інформацію, яку отримуєте, довіряти офіційним джерелам інформації, не піддаватися на провокації, на чутки, неперевірену інформацію. Сьогодні одним з завдань ворога є дестабілізація психічного здоров’я населення, сіяння паніки і введення в повну дестабілізацію та деорганізацію громадян нашого міста. Необхідно зберігати спокій, перевіряти інформацію, яку ви отримуєте, та зберігати розум холодним».

Читати ще: Загинув військовий з Волині

Також Ігор Поліщук повідомив, що сьогодні у боях загинув військовий родом з Луцької громади: «На превеликий жаль, сьогодні ми маємо загиблого солдата з нашої громади – це старший солдат Неділько Владислав Назарович, який загинув сьогодні під Лисичанськом під час підриву ворожою диверсійно-розвідувальною групою нашого танку. Вічна пам'ять і слава Герою!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus