USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Тесть був конфліктною людиною: подробиці вбивства у центрі Луцька, за яке лучанин отримав 7 років

20 Січня 2024 17:00
Сім років за ґратами проведе лучанин, який застрелив свого тестя. Чоловік на суді стверджував, що хотів лише налякати вбитого та показати, що може захистити свою сім’ю, адже тесть був конфліктною людиною.

Про це стало відомо з вироку Луцького міськрайонного суду.

Вбивство трапилося 26 лютого минулого року за двадцять хвилин до опівночі на вулиці Парковій. П’яний Ігор В. під час конфлікту з тестем вистрелив йому в груди із мисливської гладкоствольної рушниці ARMSAN, спричинивши смерть останнього.

Читати ще: Чи був самозахист? Лучанина звинувачують у вбивстві тестя

Дії злочинця кваліфікували за статтею 115 КК України (умисне вбивство). Про вбивцю відомо, що він працює водієм КП «Луцькспецкомунтранс». Під час розгляду справи Ігор В. визнав вину частково. Чоловік зазначив, що наміру вбивати тестя він не мав, хотів лише налякати і показати, що може захистити свою сім'ю.

Того дня вони з дружиною, сином та його дівчиною були на дні народження. Близько 23-ї години повернулися всі разом в будинок тестя, з яким проживали однією сім'єю, адже придбати своє житло не мали змоги. Як тільки зайшли в хату, тесть відразу почав кричати на його сина, ображати нецензурною лайкою та запитувати про якийсь електрод. Тож обвинувачений почав заступатися, однак тесть не зупинявся і продовжував агресивно поводитися, погрожувати всім фізичною розправою. Ігор В. зауважив, що через фізичну підготовку тестя й навики у самообороні він його побоювався та завжди сприймав слова буквально. Водночас обвинувачений вказав, що тесть ніколи не застосовував до нього фізичну силу.

Зі слів Ігоря В., того вечора він перебував в стані легкого алкогольного сп'яніння, адже випив 150 грамів алкоголю, і такий стан в нього протікає без збудження та агресії. Водночас моменту, коли він взяв з сейфа рушницю і спустився в зал, не пам'ятає. Чоловік пригадав момент, як тесть стояв на відстані близько трьох метрів до нього, але постріл він теж не пам'ятав, бо був у стані сильного душевного хвилювання.

У вчиненому Ігор В. щиро розкаявся та попросив вибачення в тещі, яка, своєю чергою, підтвердила обставини вбивства. Жінка розповіла, що її чоловік з зятем часто конфліктували. Коли зять вистрелив у тестя, відразу викликали швидку, яка повезла пораненого в лікарню, однак він помер. Потерпіла додатково пояснила, що її покійний чоловік був важкою людиною, міг безпричинно ображати. Скандали були часто, проте до бійок не доходило. З її слів, після вчиненого зять сів на кухні за столом і, тримаючись за голову, проговорював: «Мої діти будуть ходити спокійно». Жінка просила суворо не карати зятя.

Свідки вбивства, серед яких син обвинуваченого, дочка вбитого та дівчина сина обвинуваченого, дали фактично такі ж свідчення, як і дружина померлого.

Під час розгляду сторона захисту неодноразово стверджувала, що обвинувачений на момент вчинення злочину перебував у стані сильного душевного хвилювання внаслідок тривалої та систематичної протиправної поведінки з боку потерпілого. Захист стверджував, що обвинувачений перебував у постійному емоційному напруженні, і це стало передумовою подальшої афективної розрядки.

Однак сторона захисту не надала суду жодного належного та допустимого доказу (заяви або повідомлення в поліцію, судових рішень про притягнення загиблого до відповідальності тощо), який свідчив би про тривалу, систематичну і протиправну поведінку з боку потерпілого стосовно обвинуваченого та його сім'ї.

На переконання суду, докази підтверджували вину Ігоря В. саме у навмисному вбивстві. Чоловіку призначили покарання у вигляді семи років позбавлення волі.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
санітар Показати IP 20 Січня 2024 18:54
Молоді мають жити окремо від таких лосів. З тестем і тещею жити під одним дахом - це вже апріорі небезпека. Для усіх. Це моральний тягар - з можливістю бути приниженим, меншовартісним. Невеликий конфлікт, і одна людина в могилі, інша - у в*язниці, син без батька, теща - вдова, дружина - сім років без чоловіка в кращі роки життя. Від смішного до сумного - один крок.
ворон Показати IP 21 Січня 2024 21:32
Приперся до будинка тестя ,набухався і ще права качає (в)!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus