USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

«То якась підстава правоохоронців»: лучанина посадили на 7 років за наркотики та крадіжку парфумів

5 Квітня 2024 18:36
За наркотики і парфуми потрапив під слідство, а згодом – у СІЗО. Лучанин втрапив одразу в кілька неприємних для нього ситуацій із законом. Спочатку його обвинуватили в продажі наркотиків, а згодом – у крадіжці. Якщо факт крадіжки парфумів з магазину чоловік визнає, то причетність до продажу наркотичного засобу категорично заперечує.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Суддя Волинського апеляційного суду Віктор Гапончук зачитує фрагмент вироку, ухваленого Луцьким міськрайонним судом: «Умисно, усвідомлюючи протиправність суспільної небезпеки своїх дій, незаконно придбав з метою збуту кристалічну речовину, яка містить у своєму складі особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено, PVP. Речовину незаконно зберігав при собі, переніс до будинку №5 за адресою: Луцьк, проспект Волі. 18 лютого близько 12:19 в ході проведення оперативної закупки умисно за грошові кошти в сумі 500 гривень незаконно збув».

Читати ще: У Луцьку учасника АТО посадили на 7 років за торгівлю наркотиками та крадіжку парфумів

Чоловіка обвинувачують за двома статтями Кримінального кодексу: продаж наркотиків і крадіжка. Захисник каже: його клієнт крадіжку парфумів вартістю до тисячі гривень не заперечував і відшкодував збитки потерпілим. А от причетність до продажу наркотика не визнає.

«Єфімов визнав свою вину у вчиненому злочині, щиро розкаявся, збитки відшкодував. Тому, на думку захисту, суд першої інстанції виніс занадто суворе покарання щодо останнього і міг обмежитися покаранням меншим за те, яке передбачене санкцією статті, із застосуванням статті 69 КК України. Окрім того, щодо частини 2 статті 307 КК України суд, на думку захисту, прийшов до помилкового висновку щодо його винуватості, оскільки обвинувачення ґрунтується на показаннях легендованого закупника», – переконував захисник Василь Любчич.

Обвинувачений запевнив, що того дня зустрівся зі своїм знайомим, розповів йому, що його судили за незаконне поводження зі зброєю, і дав для ознайомлення відповідну копію вироку. Але жодних наркотиків при цьому йому не передавав.

«Я цього не робив, то якась підстава зі сторони правоохоронних органів. По цій статті я не винен. Щодо всі інших статтей, то я повністю з ними погоджуюся і розкаююсь», – зазначав обвинувачений Анатолій Єфімов.

Однак прокурор вважає, що суд першої інстанції надав належну оцінку усім доказам і постановив правильний вирок.

«Доводи сторони захисту щодо відсутності в матеріалах безпосередньої передачі, звичайно, обґрунтовуються тим, що передача наркотичних засобів відбувається в завуальованій формі з дотриманням правил конспірації у даному випадку. Матеріалам кримінального провадження суд надав належну оцінку, порушень процесуального закону під час їх складання та здобуття не встановлено», – наголошував прокурор Роман Грицюк.

Сторона захисту просила скасувати обвинувачення в частині продажу наркотиків і, відповідно, скоротити термін ув’язнення принаймні до п’яти років. Однак судді їх апеляційну скаргу залишили без задоволення, а вирок Луцького міськрайонного суду – без змін. Тобто покарання для чоловіка у вигляді семи років позбавлення волі залишили в силі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus