USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Травма, вилучення та дебют вихованок: луцькі футзалістки перемогли київську «Енергію» в чемпіонаті України

18 Лютого 2024 14:52
Луцький «Легіон-Університет» із перемоги розпочав виступи в Другому етапі жіночого чемпіонату України з футзалу. Дівчата на домашньому майданчику у Спорткомплексі ВНУ здолали київську «Енергію НУБіП» – 1:0.

За підсумками першого етапу «Легіон» потрапив у групу В, де також гратимуть «Енергія НУБіП» та «Синельникове–Багіра». Ці три команди у два кола розіграють сьоме місце змагань.

Читати ще: Команди Луцька та Володимира завершили перший етап жіночого чемпіонату України з футзалу: результати

«Легіонерки» могли відкривати рахунок уже на першій хвилині: після сильного удару Анастасії Чернюк м’яч пролетів біля штанги. Невдовзі хорошу нагоду не використали суперниці, пробивши вище з кількох метрів.

Лучани відкрили рахунок у середині тайму. Анна Мякота нав’язала боротьбу захисниці та голкіперці «Енергії», після чого м’яч відскочив до Марії Кучко, яка вразила вже порожні ворота. По тому «Легіон» ще кілька разів створював небезпеку, але збільшити перевагу до перерви не зумів.

У другому таймі господарі майданчика активно атакували. Подвоювати перевагу могла Чернюк, проте завадила воротарка киянок. У гостей було кілька дальніх ударів, але нівелювала небезпеку голкіперка Яна Ярмольська.

Свої шанси забити мала 14-річна Ярослава Басун – дівчина тричі виходила на ударну позицію. Вона та ще одна вихованка академії «Легіону» Юлія Мудрик вперше зіграли в матчі чемпіонату України.

У середині тайму неприємної травми зазнала Ярмольська. Суперниця в боротьбі вдарила її в обличчя, після чого на майданчику кілька хвилин лікарі зупиняли кровотечу. Ярмольську до кінця гри у воротах замінила Валерія Редька. Через кілька хвилин суперниці грубо сфолили і проти неї.

Читати ще: Жахлива травма футзалістки, вилучення і 10 голів: «Ладомир» із Володимира стартував у фінальному етапі жіночої ліги

За високо підняте коліно гравчиня «Енергії» отримала червону картку. Після вилучення господарки мали ще кілька нагод, втім рахунок залишився незмінним. Фінальна сирена зафіксувала мінімальну перемогу «Легіона» – 1:0.

Наступні матчі луцькі футзалістки проведуть у середині березня проти команди «Синельникове–Багіра».

Дмитро КЛИМЧУК

Фото: ЖФК «Легіон-Університет»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus