USD 39.75 40.07
  • USD 39.75 40.07
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Третя хвиля наступу на Авдіївку: аналітики ISW повідомили про спроби РФ захопити місто

26 Листопада 2023 13:10
Російські війська продовжили наступ у районі Авдіївки на Донеччині. Крім того, окупантам вдалося трохи просунутися на північ від Красногорівки – свідчать відеозапис із геолокацією за 24 листопада.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни.

Також російські джерела стверджують, що армія РФ просунулася в промисловій зоні та біля залізничної станції Ясинувата-2, що розташовані на південний схід від міста, а також поблизу Авдіївського коксохімічного заводу. Російські джерела також стверджували, що їхня армія просунулася поблизу Степового та Новокалинового. Втім, аналітики ISW не може підтвердити жодну з цих заяв.

Кілька російських мілблогерів розширили кадри, на яких нібито видно, як деякі українські сили відходять із позицій у промисловій зоні на південному фланзі Авдіївки, але інший мілблогер стверджував, що російські війська ще не повністю захопили промислову зону.

Своєю чергою, Генштаб України повідомив, що ЗСУ відбили російські наземні атаки на схід і південь від Новокалинового та поблизу Новобахмутівки, що за 13 км на північний схід від Авдіївки, а також біля Степового, Авдіївки, Сіверного та Первомайського.

Читати ще: 42 боєзіткнення: у Генштабі назвали найгарячіші напрямки фронту

Крім того, речник Таврійського угруповання військ України полковник Олександр Штупун заявив, що російські війська знизили інтенсивність авіаударів і зменшили кількість бронетехніки, що діє на авдіївському напрямку, але російські війська все ще ведуть піхотні атаки.

Раніше Авдіївської міської військадміністрації Віталій Барабаш заявив, що росіяни намагаються оточити Авдіївку з флангів. Вони активно штурмують її з боку тимчасово окупованого Донецька. Щодня у місті фіксують 30-40 масованих обстрілів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 26 Листопада 2023 13:47
А що у нас немае аналiтекiв в мо? Що вони кажуть? Чи isw icтена в останнiй iнстанцii.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus