USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Центр управління відходами в Луцьку здав майже тонну батарейок на утилізацію

21 Грудня 2023 14:45
У Центрі управління відходами «Чистий Луцьк» відправили на утилізацію першу партію батарейок. Зібрані 960 кілограмів батарейок 20 грудня передали фірмі зі Львова.

Як розповів Суспільному телефоном фахівець зі зв'язків з громадськістю центру Павло Березюк, ще 1200 кілограмів батарейок залишилося, їх здаватимуть на утилізацію пізніше.

«Батарейки, які приносили відвідувачі, почали накопичувати з часу відкриття центру. Це не всі батарейки, які ми здали, оскільки ця послуга платна», – сказав фахівець.

Читати ще: «Тут не сміттєзвалище, а центр управління відходами», – керівник «Чистого Луцька». Розмова

Як зазначили на сайті міськради, впродовж 2023 року з пунктів збору небезпечних відходів зібрали та передали на утилізацію орієнтовно тонну відходів електричного та електронного обладнання, 1700 відпрацьованих ртутовмісних ламп та 120 термометрів.
Читати ще: «Сміття має бути в смітнику», або Прості будні тих, хто робить Луцьк охайним

Здати батарейки та інші фракції відходів жителі міської громади можуть на вулиці Трункіна, 7 щоденно з 7:00 до 20:00.
Читати ще: Скільки сміття за рік відсортували в луцькому Центрі управління відходами

Також у громаді встановлено спеціальні контейнери для збору люмінесцентних ламп, відпрацьованих термометрів та батарейок за такими адресами: м. Луцьк, вул. Б. Хмельницького, 40 А; м. Луцьк, бульвар Дружби народів, 13 А; с. Жидичин, вул. Данила Галицького, 12; с. Княгининок, вул. Соборна, 77; с. Забороль, вул. Володимирська, 34-а.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
232 Показати IP 21 Грудня 2023 16:42
Молодці! Підтримую. Це справжній патріотизм, дбати про природу, а не пісенькі чи тусовки...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus