USD 39.45 39.77
  • USD 39.45 39.77
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

У Центрі управління відходами в Луцьку збирають колекцію в музей експонатів

2 Лютого 2023 14:56
У Центрі управління відходами в Луцьку в рамках екологічного проєкту «Чистий Луцьк» збирають колекцію вінтажних речей, з яких формуватимуть музей старовинних експонатів.

Про це повідомляє Суспільне Волині.

Як розповів відповідальний за роботу центру Сергій Михалевич, зараз в колекції до десяти таких предметів: «Є раритетні військові навушники, плівковий фотоапарат, стаціонарний дисковий телефон, пристрій, щоб просушувати фотографії».

Ідея створення музею, говорить Сергій Михалевич, виникла ще раніше. Каже: спершу люди приносили речі та обмінювали їх на інші, однак на одній з останніх екскурсій для школярів працівники помітили, що дітям дуже цікаво розглядати ті чи інші предмети.

«Вирішили не просто передавати чи віддавати на деталі, чи викидати, а створити невеликий музей, щоб цікаві експонати буди доступні на показ людям. Тому просимо лучан, які мають цікаві предмети старовинні та готові ними поділитися, приносити в наш центр», – зазначив Сергій Михалевич.

Нагадаємо, у Луцьку на вулиці Трункіна, 7 облаштували перший центр управління відходами для фізичних осіб, де можна відсортувати 14 фракцій сміття. За два місяці роботи центру управління відходами в Луцьку понад дві сотні людей відвідали пункт та привезли відходи на сортування. У Луцьку планують зробити схожі центри управління відходами ще на двох локаціях - в мікрорайоні ЛПЗ та 40-го.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus