USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

«Тут туалет під кожним парканом»: лучани скаржаться на стихійний авторинок

11 Травня 2021 08:00
На останній сесії Луцької міської ради депутати підняли питання щодо можливості перенесення місця стихійної торгівлі автомобілями на вулицях Єршова та Карбишева.

Тут, на найбільшому в Україні авторинку, – ні пройти ні проїхати. Місцеві жителі скаржаться, що діти не можуть нормально дійти до школи, з двору подекуди годі виїхати, а туалет – під кожним парканом, ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

«Тут зараз просто бардак, розумієте, у нас життя немає тут, авторинок зробили під самим будинком, їздять цілу ніч, заводять машини, сигналять, вибачте, туалетів немає, зараз туалет зробили під кожним парканом», – обурюється місцевий житель Василь Кошель.

Та це не все. Продавці автомобілів винайшли такий собі лайфхак – почали займати собі місця на проїжджій частині шинами. Окрім того, на авторинку торгують засобами гігієни, побутової хімії та продуктами харчування. Багато сміття залишається на місці.

Пан Василь зазначає, що офіційно ринок нібито працює лише у четвер і неділю. Але то неправда. Каже, автомобілі стоять тут щодня.
Продавці не тільки забирають половину дорожньої частини, але й порушують правила дорожнього руху.

28 квітня в Луцькій міській раді під час чергової сесії підняли питання авторинку і можливості його перенесення.

Загалом його територія – орієнтовно шість гектарів. Але зважаючи на те, що автомобілі стоять понад дорогою і на газонах, цього мало. У міськраді зазначають, що як варіант розглядають можливість розширення території авторинку та створення на ньому спеціальних майданчиків для автомобілів. Про повне перенесення поки не йдеться.

«Станом на сьогодні ці автомобілі в ринкові дні – четвер і неділю – займають проїжджу частину дороги від вулиці Єршова, від одного кільця до іншого, аж до торгового центру «Глобус», це заважає руху, створює дискомфорт, а головне – становить небезпеку для лучан. І з цим явищем треба боротися, можливо, навіть в першу чергу використовуючи «АвтоПаркСервіс», який наразі використовує низку нових земельних ділянок, для того, щоб частину оцього хаотичного ринку перенести в спеціально облаштовані місця», – вважає директор департаменту економічної політики Луцькради Борис Смаль.

Читати ще: У Луцьку хочуть впорядкувати територію авторинку

Продавець авторинку Борис зазначає, що місце, де вони зараз торгують, їх влаштовує. Мовляв, легше діставатися і є всі комунікації.

«Щоб перенести ринок, треба зробити для того всі умови», – каже чоловік.

Наразі остаточного рішення щодо авторинку немає. Тож він працює у звичному режимі.

Щотижня муніципальна варта разом з поліцією проводять рейди на цих вулицях. Склали понад сотню протоколів на власників авто, які припарковують автівки у недозволених місцях. Однак ситуацію це не змінює.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
мешканка Луцька Показати IP 11 Травня 2021 08:30
Туалет під кожним парканом давно вже діє також на Північному ринку, повз який просто неможливо пройти через запахи і вічно п’яних типів. Через цих останніх то і в ті магазини, які між ринком та Екомаркетом старшно ходити
Лучани Показати IP 11 Травня 2021 08:50
Всі в темі ! Так, шо лучанам той &ра - терпіти до безкінечності !
Лучанам Показати IP 11 Травня 2021 09:41
Всі ринки з міста винести на територію новоприєднаних громад разом з супермаркетами
Дед до Лучанам Показати IP 11 Травня 2021 10:37
А землю... Для туристов..
жлл до Лучанам Показати IP 11 Травня 2021 12:05
тебе винести з міста скоріше треба, мені ринку в селі не треба!!!
Я Показати IP 11 Травня 2021 09:57
Так притензії до того, хто там місця продає і кожного разу за оренду місяця бере, тай не тільки місця на машину, а й пиріжки і кава. Простій людині, щоб приїхати свою машину продати, там не реально стати. Поставили б 3-4 біотуалети, а то справді, як свині.
??? Показати IP 11 Травня 2021 11:39
А ср...ч за зупинкою з боку парку ...
Дєд Показати IP 12 Травня 2021 10:16
При комуністах був порядок!
Внук до Дєд Показати IP 12 Травня 2021 12:18
При комуністах автомобілів не було

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus