USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

«Тисячі волинян, які захищають країну на сході й півдні, мають бути впевнені, що їхні сім’ї у безпеці», – нацгвардієць з Луцька

16 Травня 2023 08:08
Офіцер-гвардієць Мар’ян служить у підрозділі з охорони громадського порядку.

Приєднався до лав НГУ з початком повномасштабного вторгнення. До того отримав дві вищі освіти – фінансиста і магістра державного управління. Закінчив військову кафедру при Національній академії сухопутних військ у Львові. Працював у міськраді одного з міст на Львівщині, в Пенсійному фонді, регіональному сервісному центрі МВС, у приватному бізнесі. Про це пишуть на сторінці ВЧ 1141 Нацгвардії України в Луцьку.

Оскільки охорона громадського порядку – це передусім робота з людьми, освіта і професійний досвід допомагають йому залагоджувати складні ситуації.

«Розмову з порушником треба починати м’яко і дивитися на реакцію, – каже Мар’ян. – Якщо людина бачить, що до неї ставляться з повагою, вона зазвичай зменшує градус агресії. Можливо, у неї щось сталося, тоді їй треба допомогти. Якщо ж вона налаштована на конфлікт, для неї настає відповідальність за вчинки».

Читати ще: Коломийками про москалів збирає мільйони переглядів: соліст народного хору із Луцька воює на фронті

Навіть групу нетверезих фанатів можна переконати вгамуватися, вважає він:«Одного разу під час чергування ми мали справу з футбольними фанатами. Їх було більш як десять. Вийшли з бару напідпитку у вечірній час. Шуміли, заважали перехожим. Я сам люблю футбол, хоч і без фанатизму. Знаю, які емоції можуть вирувати у спільнотах фанатів. Наша з ними співбесіда затягнулася, але ми зуміли переконати їх роз’їхатися по домівках».

Читати ще: Одне на двох ім’я і спільна мрія: рідну землю боронять батько й син з Волині

У Луцьку і Ковелі, де волинські гвардійці патрулюють вулиці, вони успішно борються з незаконним носінням зброї та поширенням наркотиків.

«Найчастіше наші патрульні виявляють речовини, схожі на канабіс, а також так звані солі, – розповідає офіцер. – На жаль, періодично натрапляємо і на такий сильнодійнийнаркотик, як амфетамін. Робимо все для того, щоб припинити обіг заборонених речовин у наших містах».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сергій Показати IP 16 Травня 2023 09:04
Чомусь відразу пригадав солдата з Авдіївки якого побили в Луцьку гопники біля свого ж будинку , то про цей захист та впевненість йде мова ? Це в той час коли судді та прокурори ганяють на джипах п'яні з пістолетом на кармані
ABC до Сергій Показати IP 16 Травня 2023 13:19
Так цей чел сам говорить, що максимум кого ганяє - то п'яних футбольних фанатів та наркоманів. А суддів та прокурорів чіпати не можна, а то самому можна присісти. І охороняти вже будуть тебе, за стіною із колючим дротом по периметру.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus