USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

У Disney пояснили, чому вирізали зі скороченої міжнародної телеверсії «Оскара» перемогу України

12 Березня 2024 10:57
Компанія Disney Entertainment не включила перемогу українського документального фільму «20 днів у Маріуполі» в скорочену міжнародну телеверсію «Оскара» через часові обмеження, які передбачені для короткої 90-хвилинної телеверсії шоу.

Про це представники компанії повідомили на запит VoA, передає Укрінформ.

Компанія зауважила, що вибір номінацій для скороченої версії визначили ще кілька тижнів тому.

«Утім зведений підсумок усіх пропущених переможців, у тому числі «20 днів у Маріуполі», до скороченої версії включено», – додали в Disney Entertainment.

Читати ще: У Лос-Анджелесі оголосили переможців кінопремії «Оскар»

У компанії заявили, що ліцензію на показ в Україні наживо повної і скороченої версій надали Суспільному, і Disney Entertainment звернулись до телекомпанії з приводу того, у якому вигляді церемонію транслювали в Україні.

Раніше у Суспільному повідомили, що в скороченій міжнародній версії «Оскара» організатори вирізали номінацію «Найкращий повнометражний документальний фільм», у якій перемогла картина «20 днів у Маріуполі» українського режисера Мстислава Чернова.

Команда Суспільного висловила обурення організаторам премії The Walt Disney Company Limited, заявив виконавчий продюсер телеканалу Суспільне Культура Лук'ян Галкін.

«Потужна промова Мстислава Чернова підкреслила єдність між Україною й світом – тим прикріше бачити виключення цього повного правди й сили епізоду з версії, розповсюдженої для світових ліцензіатів премії «Оскар». Нагадаємо, що торік для цієї ж номінації, в якій перемогу здобула документальна стрічка про Навального, знайшлося місце у скороченій версії, як і для політичної промови його дружини Юлії Навальної, що приймала цю на позір аполітичну нагороду. Сподіваємося, що організатори премії дослухаються до нашого протесту», – йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus