USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Берестечку відкрили новий спортивний майданчик

8 Червня 2023 10:20
В Берестечку до дня міста відкрили новенький мультифункціональний майданчик зі штучним покриттям, якого місцеві чекали довгих 7 років. Це стало можливим завдяки співпраці народного депутата України Вячеслава Рубльова, громади і небайдужих мешканців містечка.

Все почалося ще у 2006 році, розповідає викладач з фізичного виховання, тренер з футболу Анатолій Романовський. У місті мріяли про поле зі штучним покриттям, тож власними силами почали розчищати частину футбольного поля та робити основу для майбутнього майданчика.

«Це моя давня мрія була, яка збулася, – каже тренер. – Зараз ми створили при футбольному клубі «Стир» академію з футболу для дітей. І батьки ведуть малюків на ці заняття уже з дитсадка, аби вони займалися спортом, бігали та розвивалися».

Облаштування майданчика обійшлося у 1 млн 200 тис грн, з яких 600 тис передбачив у програмі соцеконому Вячеслав Рубльов, а іншу половину виділили з бюджету громади. Гроші на будівництво спортивної арени народним депутатом України були передбачені ще в 2021 році, проте в силу різних обставин роботи не могли почати.

«Щиро радію, що багаторічна мрія мешканців Берестечка, до здійснення якої долучилась і наша команда, нарешті стала реальністю. Попри складнощі, попри війну місто розвивається, – каже Вячеслав Рубльов. – Наші діти – це те, заради чого ми живемо, працюємо і перемагаємо. І завдяки нашим захисникам ми можемо продовжувати працювати і створювати умови для розвитку і навчання нового покоління українців».
Місцевий житель, волонтер Юрій Глінський на футбольні заняття записав двох синів – 8-ми та 10-ти років. Він переконаний, що спорт має бути присутнім в житті дітей, адже так вони розвиваються, ростуть здоровими та активними.

«З ранніх років привчив їх до спорту – з 3-річного віку вони уже відвідували дзюдо, – каже тато юних спортсменів. – Дуже хочеться аби діти займалися футболом, то ж те, що в Берестечку тепер є така спортивна секція дуже добре. Тим більше, що заняття у ній на досить професійному рівні».
Голова громади Ігор Грудзевич зазначає, що уже створені три групи дітей, в якій юних футболістів поділили за віком. Найменшому спортсмену 5 років, а найстаршому – 15.

«Загалом уже займається 40 дітей з Берестечка та навколишніх сіл – Перемиля, Пляшевої, Мерви. І уже виявляють бажання водити дітей на футбол батьки із інших сіл нашої громади, – розповів очільник тергромади. – Ми вдячні усім – Вячеславу Рубльову, робітникам, громаді за те що не були байдужими і що спільно вдалося втілити нашу давню мрію».

Традиційну стрічку на вході у новозбудований майданчик перерізали наймолодші футболісти. Вони ж і забили перший гол у ворота.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus