USD 39.75 40.07
  • USD 39.75 40.07
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

У Білорусі повідомили, скільки людей готові мобілізувати у разі війни

26 Лютого 2023 10:01
Для потреб армії Білорусі можуть мобілізувати 1,5 мільйона осіб. Це відбудеться в разі оголошення воєнного стану та переходу країни на «військові рейки».

Про це заявив держсекретар Радбезу Білорусі Олександр Вольфович, повідомляє провладне видання БЕЛТА.

Силовик Лукашенка заявив, що «увесь народ за необхідності має стати на захист Батьківщини».

«Якщо взяти за чисельністю військові організації держави, можливо, розкрию деякі секретні відомості, структури військової організації держави, не Збройних сил, складуть десь до 1,5 млн осіб у разі оголошення військового стану та переведення економіки на військові рейки», – заявив Вольфович.

За його словами, відповідальність за формування «загонів народного ополчення» покладено на місцеві органи влади. Водночас територіальні органи МВС Білорусі керуватимуть цими так званими «загонами».

Читати ще: На аеродромі в Білорусі пролунали вибухи: пошкоджено літак Росії, – ЗМІ

Вольфович каже, що це буде структура, яка надаватиме силовикам «допомогу» на місцях у виконанні «завдань громадського порядку» та інших завдань відповідно з військовим становищем.

Читати ще: Оборонні споруди та мінування території: як готуються захищати кордон із Білоруссю на Волині

Варто відзначити, що населення Білорусі становить приблизно 9,3 мільйона осіб. Водночас Міжнародний інститут стратегічних досліджень нарахував у 2022 році близько 48 тисяч осіб у професійній армії та близько 12 тисяч прикордонників.

Слід зауважити, що диктатор Білорусі Олександр Лукашенко підтримує Росію та її лідера Володимира Путіна у повномасштабній війні проти України. Саме з Білорусі 24 лютого 2022-го на Київ вийшли перші танки.

Також Білорусь надала Росії дозвіл на використання своєї території для транспортування військової техніки РФ, розміщення військових баз, звідти окупанти неодноразово масовано обстрілювали Україну. Крім того, в РБ перебувають російські військові на нібито так званих навчаннях з армією Білорусі.

Станом на зараз, за даними командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва, у прикордонних районах України дислокуються загалом 14,5 тисячі білоруських та російських військових, які нібито проводять тренування. Ця кількість є недостатньою для наступу на північний напрямок.

Сам же Лукашенко 23 лютого заявляв, що більше не бачить «загрози» з боку України. Він каже, що не помічає концентрацію українських військ біля кордону РБ.

Тим часом Україна на кордоні з Білоруссю та Росією посилює заходи безпеки і будує та вдосконалює систему інженерного облаштування державного кордону.

Крім того, Україна розширить заміновану територію на 2 кілометри вздовж українсько-російського та українсько-білоруського кордону. Крім того, на ділянці запровадять спеціальний прикордонний режим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus