USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

У Канаді за п'ять днів зафіксували майже 500 ймовірних смертей від аномальної спеки

1 Липня 2021 09:43
У канадській провінції Британська Колумбія від 25 до 30 червня щонайменше 486 людей раптово померли під час аномальної спеки.

Про це із посиланням на головну коронерку Британської Колумбії Лізу Лапоінт повідомляє CBC, передає ТСН.

Зазначається, що зазвичай за вказаний період у провінції реєстрували приблизно 165 випадків раптової смерті.

«Ми вважаємо, що спека, швидше за все, є причиною багатьох із цих смертей, але це вимагає підтвердження», – вказала Лапоінт, додавши, що чимало померлих знайшли у їхніх власних «жарких і не вентильованих» будинках на самоті.

Вона переконана у тому, що офіційна кількість раптових смертей найближчим часом буде збільшуватися, оскільки не всі з них вже зафіксовані в базі. За словами коронерки, реєстрація випадків затримується через різке збільшення смертності в деяких районах.

«Важливо, щоб ми звертали увагу на той факт, що кожна зареєстрована смерть – це людина, яка має сім’ю і людей, які дбали про неї», – додала головна коронерку Британської Колумбії

Лапоінт зауважила, що за останні три-п’ять років в провінції підтвердили всього три смерті, пов’язані зі спекою. «Це, чесно кажучи, застало багатьох із нас зненацька», – поділилася вона.

«Ми раніше не стикалися з подібним в провінції. Нам треба було трохи часу, щоб прискорити наші дії, – продовжила посадовиця. – Тепер ми відчуваємо себе набагато впевненіше, тому що можемо швидше реагувати».

Читати ще: У Канаді згоріли церкви, біля яких знайшли масові поховання дітей. Відео

Лапоінт запевнила, що експерти вивчатимуть закономірності смертей, зокрема регіони, в яких вони відбулися, вік і стать людини, будь-які основні захворювання, які у них могли бути, і тип житла померлих.

Раніше у Канаді зафіксували найвищу температуру в історії. Температура в Літтоні, Британська Колумбія, досягла + 46,6 градусів.

Тим часом в американському штаті Ореґон в середу, 30 червня, заявили про понад 60 смертей, пов’язаних із аномальною спекою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus