USD 39.80 40.15
  • USD 39.80 40.15
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.86 10.10

«У кожного хата потріскана»: лучани нарікають на фури, які їздять їхньою вулицею

19 Листопада 2023 12:52
Штукатурка на хатах сиплеться, а під хатами – болото. Люди на вулиці Мрії у Луцьку буквально кричать про те, що великогабаритні машини розбивають дорогу. Мовляв, ганяють так, що страшно. Діти не можуть вийти на вулицю погратися, а дорослі не мають змоги в хаті вікна відчинити, бо пил стоїть стовпом.

Чому фури їдуть поміж людських хат і як вирішити цю ситуацію? Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

«Над вікном тріщина. Аж всередині тріщина. На тій кімнаті також тріщина. Буде падати, мабуть. Уже не знаю, що робити», – говорить мешканка вулиці Марія.

Усе через те, що через цю вулицю постійно їздять великогабаритні машини. Дорога валиться, штукатурка сиплеться, а фури гасають собі. За словами мешканців, це все завдяки підприємствам, які облаштувалися на сусідній вулиці Авіаторів.

«Водії транспорту, який їздить, і викликана поліція говорять, що це промислова зона і вони повинні тут їздити. Ми їм говоримо: покажіть конкретно, де на нашій вулиці є підприємства. Підприємств тут немає, всі підприємства находяться на вулиці Авіаторів, а їздять вони тут. І коли їх починають штрафувати, то вони кажуть: штрафуйте, нам потім керівник поверне ті кошти», – нарікає мешканка вулиці Алла.

Лучани кажуть, що вже близько восьми років вони дивляться, як тріщать хати та фундаменти власних будинків.

«Ми вже навіть його і пообкладували, і утеплили, і хлопці там стяжки поробили, а воно все одно далі йде та тріщина», – показує стіни свого будинку Алла.

«У 16-му робив із вулиці ремонт. Два роки тому всередині все в тріщинах почало робитися. П’ять років, як робили ремонт, і вже попід вікнами потріскало все», – говорить Катерина про свій будинок.

Такі проблеми мало не в кожній хаті на вулиці. Люди не раз зверталися до влади. І от близько двох місяців тому поставили нові дорожні знаки, які забороняють рух вулицею великогабаритного транспорту, рух машин, що перевозять небезпечні вантажі, обмежують швидкість, а також знак, який позначає житлову зону, а отже – теж забороняє рух вантажівок. Однак люди кажуть, що водії просто ігнорують ці дороговкази.

«Наші діти не можуть вийти на вулицю і погратися. По-перше, ні одне підприємство не дотримується тих знаків. Вони коли виїжджають із тих ям, то шурують на такій швидкості. Вони не дивляться: є діти чи немає дітей», – наголошує Алла.

«У кожного хата потріскана. Це нікого не хвилює», – додає Іван.
Патрульна поліція правоту людей визнає, підтверджуючи заборону. А далі розводить руками: мовляв, порушення є – штрафуємо.

«Зазначимо, що патрульні поліцейські реагують на звернення громадян щодо порушення вимог цих дорожніх знаків та притягають виявлених порушників до відповідальності», – коментує речниця патрульної поліції Волині Анна Цисюк.

А що ж стверджують самі підприємці, машини яких їздять вулицею Мрії? Керівник однієї з компаній, що на вулиці Авіаторів, каже, що працює тут уже 15 років. Запевняє: іншого виходу, ніж їздити через вулицю Мрії, немає.

«Та просто там немає альтернативної дороги. Ми їздили б і тудою, якби була дорога. Дороги просто немає. От вантажні автомобілі до 40 тонн там не можуть проїхати. Якщо її немає, то кудою? Ми ж не можемо літати. Немає ще такої техніки, щоб літала», – говорить директор ПП «ВІО» Сергій Смолярчук.

Не будемо їздити, доки іншу дорогу не відремонтують, каже підприємець. У міській раді, своєю чергою, не тішать планами.

«Якщо немає іншого шляху, щоб доїхати, то вони змушені рухатися цією вулицею Мрії. Можливо, якщо будуть кошти, буде така можливість і буде виконаний ремонт вулиці Авіаторів, буде влаштовано проїзд. Якомога найшвидшим часом вирішити це питання... Скільки це буде тривати, ми не знаємо, як і те, чи буде фінансова можливість Луцької міської ради це зробити», – коментує директор департаменту ЖКГ міськради Микола Осіюк.

А от мінімальний ремонт на вулиці Мрії все ж обіцяють.

«Звичайно, ми її підсиплемо, щоб на осінньо-зимовий, весняний період проїжджа частина була в задовільному стані. Ми стараємся максимально привести всю територію міста Луцька та прилеглої громади до належного стану», – говорить Микола Осіюк.

Нині найдієвіший спосіб допомогти людям з їхньою проблемою – це штрафувати водіїв. Підприємці визнають: це таки впливає.

«Дехто із наших водіїв, хто отримав штраф, уже об’їжджають тудою, ледь-ледь об’їжджають», – каже Сергій Смолярчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
сарказм Показати IP 19 Листопада 2023 13:08
Мрія ще та
Тур Показати IP 19 Листопада 2023 17:24
то біда людям
Правда Показати IP 19 Листопада 2023 20:40
Простіше навішати знаки, перекривати дорогу власним авто, бо нема чим зайнятись,чим звернутись у відповідні орнани для ремонту 50м дороги.
Анонім Показати IP 19 Листопада 2023 20:46
Ви ще не їздили по Городецькій ото екстрім
Архітектор Показати IP 20 Листопада 2023 13:33
Хати тріскають, бо фундамент поганий, а не через те що машини їздять . А що говорити людям , які живуть в центрі чи на обʼїзній де теж машини їздять і в яких є діти. Машин більшає , місто росте і тут не до водіїв треба апелювати , а до міської влади , яка не будує нгвих доріг

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus