USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

На стінах грибок, мерзнуть діти: на ремонт двох дитсадків у Луцьку виділять 5 млн гривень

10 Лютого 2022 18:55
Наближається новий сезон ремонтних робіт у школах та садочках у Луцькій міській територіальній громаді. Відтак сьогодні міський голова Ігор Поліщук та начальник управління освіти Віталій Бондар оглянули стан закладів дошкільної освіти №31 та 24, а також відвідали Луцьку загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №15. На ремонт цих навчальних закладів спрямують 6 мільйонів гривень.

Про це повідомлять на сайті Луцької міської ради.

Директор садочка №31 розповіла, що основною і найбільш нагальною проблемою є аварійний дах. Справа в тому, що скінчився термін служби мембранної плівки, використаної на покрівлі (приблизно 10-15 років), і волога почала потрапляти до приміщення. На стінах та стелі подекуди утворився грибок, в багатьох місцях відклеюються шпалери. Міський голова запевнив дирекцію закладу, що під час наступної сесії міської ради на потреби закладу буде виділено близько трьох мільйонів гривень.
Ще один проблемний заклад дошкільної освіти – ЗДО №24. Стара система опалення сьогодні вже є повністю неефективною, деякі батареї вийшли з ладу. Окрім того, цей садочок є одним із останніх на лінії постачання енергоносія, що ускладнює ситуацію. Ігор Поліщук зазначив, що найближчої сесіії міської ради на капітальний ремонт системи опалення буде виділено понад два мільйони гривень.


Відвідали посадовці й загальноосвітню школу №15. Місцевий харчоблок знаходиться у передаварійному стані та потребує ремонту. У ньому немає витяжки, що ускладнює роботу кухарів та поширює запахи у зал, де діти їдять. На потреби закладу буде виділено понад один мільйон гривень.
«Необхідно оперативно провести усі процедури закупівлі, щоб при настанні сприятливих умов приступати до роботи. Харчоблок можна ремонтувати в канікулярний період, тому що ремонтувати та готувати водночас неможливо, а систему опалення та дах - з настанням теплої пори року», – розповів міський голова Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus