USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.96 40.20
  • PLN 9.92 10.10

У Луцьку французькі волонтери навчали студентів ВНУ працювати з дітьми в кризових ситуаціях

30 Листопада 2023 08:23
На факультеті іноземної філології ВНУ імені Лесі Українки відбувся навчально-методичний семінар «Гра та правила, або Правила гри: психосоціальна реабілітація дітей у кризових ситуаціях» за участі іноземних волонтерів Філіпа Валлса та Леслі Фокс.

Про це інформують на сайті вишу.

Учасниками заходу стали студенти факультету іноземної філології, факультету педагогічної освіти та соціальної роботи й інших структурних підрозділів університету. Також були присутні проректор з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна, декан факультету іноземної філології Лариса Макарук, начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан, студенти й викладачі.
Читати ще: Науковці Лесиного вишу побували у Сарнах: про що домовились

На початку заходу доцент кафедри англійської філології Олена Галапчук-Тарнавська зазначила, що багато студентів і викладачів вирішили скористатися нагодою отримати унікальний досвід волонтерства, методики роботи з дітьми.
«Повномасштабне вторгнення Росії стало великим викликом для освіти. Багато здобувачів були змушені змінити місце проживання. Нам щодня доводиться долати ті реалії, які спричинені війною. І ми розуміємо, наскільки погіршився психоемоційний стан студентів. Відповідно, маємо багато ініціатив для підтримки студентів, викладачів і населення. Тому щиро дякую за освітню ініціативу. Нехай упродовж роботи в університеті буде менше тривог і хай вона принесе позитивні результати», – сказала Наталія Благовірна.
Засновники та волонтери гуманітарної компанії Enfants Réfugiés du Monde Філіп Валлс і Леслі Фокс уже 40 років їздять по різних куточках світу, щоб морально допомогти дітям-біженцям, які були вимушені покинути домівки через війну, за допомогою різних ігор (настільних або, навпаки, активних).
Читати ще: Студенти луцького вишу влаштували військовим мистецький захід

Спікери розказали про теорію ігор, яка стала основою тренінгів для персоналу шелтерів, що працюють із дітьми-біженцями, описали чотири види ігор й особливості їх застосування в психосоціальній реабілітації дітей, які потрапили в кризову ситуацію під час війни. Крім цього, учасникам заходу продемонстрували ігри та методику їх застосування на практиці.
Варто зазначити, що переклад для іноземних гостей та присутніх у залі забезпечили студенти та викладачі факультету іноземної філології, використовуючи обладнання з лабораторії синхронного перекладу.
Також студенти і викладачі університету мали змогу поспілкуватися з гостями із Франції, дізнатися про їхню волонтерську діяльність та наукові проєкти, результати яких застосовують у роботі з українськими дітьми, що зараз перебувають у Польщі.
Опісля волонтери з Франції зустрілися з ректором Анатолієм Цьосем. Під час зустрічі гості обговорили з очільником ВНУ імені Лесі Українки свою роботу в Україні та Луцьку зокрема й пояснили необхідність і важливість такої роботи. Вони зазначили, що мета їхньої діяльності – допомога дітям, які перебувають у кризовій ситуації, та відновлення дитинства за допомогою ігор.

«Щиро дякую, що ви знайшли час відвідати наш університет, зробити презентацію своєї технології. Сподіваюся, що наша співпраця на цьому не завершиться», – сказав Анатолій Васильович.

Під час зустрічі обговорили результати тренінгу та подальші плани щодо співробітництва з університетом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus