USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Луцьку презентували дитячу абетку шрифтом Рутенія

12 Липня 2023 20:05
У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва авторка Ірина Рудика, яка має псевдо Інґі Ґерда презентувала книгу – «Смачненька абетка». За словами авторки, видання написане шрифтом Рутенія.

Книга «Смачна абетка» вийшла накладом 500 примірників, повідомляє Суспільне Волині.

«Я називаю це Всеукраїнським проєктом. Вийшла у світ перша в Україні дитяча і взагалі художня книга, яка від самого початку і до кінця надрукована повністю Рутенією», – говорить авторка.
«Шрифт Рутенія – це давній шрифт, наша абетка справжня українська», – пояснює Інґі Ґерда. З її слів, у книзі вона намагалася показати, як графічно виглядає справжня українська мова.
«Мені допомогли сам Василь Якович Чебаник (автор шрифту Рутенія – ред.), лауреат Шевченківської премії, він власноруч створив навіть напис на палітурку», – говорить письменниця.
Примірник абетки буде в бібліотеці для юнацтва. Завідувачка краєзнавчого відділу Любов Фрадинська каже: ця книга уже нашуміла у Києві та в інших містах, де вже відбулась презентація.
Любов Фрадинська каже: перед презентацією абетки бібліотекарі провели ігрове заняття для читачів.
Примірники видання, каже авторка Ірина Рудика, планує передати у бібліотеки міст і сіл України, у лікарні та дитячі будинки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 12 Липня 2023 21:43
Василь Якович Чебаник автор шрифту Рутенія. то пан Чебаник жив у часи Кирила і Мефодія ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus