USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

У Луцьку продають картини, написані бійцями АТО

13 Березня 2015 23:00
У Луцьку, в Галереї мистецтв, кожен охочий може придбати полотна, які написали бійці під час проходження ними реабілітації, а саме в рамках так званої арттерапії.

Так, одну з картин, створену волинським воїном Анатолієм Занюком, придбав благодійний фонд «Волинь-2014». Про це інформує прес-служба фонду.

Анатолій Занюк, мешканець села Пульмо Шацького району, з вересня по грудень перебував у зоні проведення антитерористичної операції у складі першого територіального батальйону «Волинь».

«На полотні чоловік зобразив почуття духу та патріотизму, чого часто не вистачає навіть в тилу», – покоментував картину виконавчий директор Благодійного фонду «Волинь-2014» Володимир Кривович.

Зазначимо, що цей мистецький захід триває в рамках проекту «Зігрій душу солдату». Зі слів голови ГО «Пятерня» Тетяни Мялковської, картини військовослужбовці писали під час проходження реабілітації. Загалом в такій арттерапії взяло участь більше тридцяти бійців.

Триватиме захід до 23 березня, після чого картини, які залишаться, повезуть у Польщу. Організатори зазначають, що тим, хто бажає придбати полотна бійців, варто врахувати, що їх стартова ціна – від 500 гривень.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 13 Березня 2015 23:30
Якщо не зупинити війну та войовничих "правителів" ще багато буде таких картин та дитячих малюнків з зображенням тата....
ЗМІ Показати IP 14 Березня 2015 06:29
Картини пишуть і малюють. Картина - це полотно життя, це книга, тому її пишуть. Картини на цій виставці - написані. Ті картини, які виконані пензлем фарбами - написані, і ті, які виконані в іншій техніці (олівець, сангіна, пастель, вугілля) - намальовані.
Анонім до ЗМІ Показати IP 14 Березня 2015 09:08
Для людини яка (пише-малює) від душі не думаю, що це суттєво чи вона намалювала чи написала...
Анонім Показати IP 14 Березня 2015 16:06
Медико-психологічна реабілітація бійців АТО. Волинь, озеро Світязь. 2015 https://www.youtube.com/watch?v=6EuxrVFdjHU
Незламна Показати IP 15 Березня 2015 14:30
Пропало почуття духу і патріотизму у чоловіка...Кинути своїх побратимів, які знову поїхали у зону АТО і відвідувати виставки, прикриваючись якимись "пораненями", дуже патріотично! А хлопцям 1 ОМПБ (колишній батальйон Волинь) терпіння, міцного духу і перемоги. Повертайтесь живими!!!
Ковельський Показати IP 15 Березня 2015 15:06
Проект "ЗІГРІЙ ДУШУ" повністю ще з жовтня організовує і проводить Ковельський Центр допомоги 51 ОМБР. Координатор проекту Анна Лисакова. Понад 100 бійців вже пройшли реабілітацію завдяки волонтерам Центру і спонсорам... 7 реабілітацій проведено завдяки Благодійному Фонду "ПАТРІОТИ ВОЛИНІ". Залучаються психологи, митці, мануальники. Арт-терапію вперше Анна Лисакова та Антоній Мельник спробувала з "Творчою краївкою". Сьогодні цю складову в проекті веде Тетяна Мялковська. Зі слів бійців і родин - живопис їм дуже допомагає.. Приходьте на виставку - відчуєте самі!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus