USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.90 40.05
  • PLN 9.90 10.08

У Луцьку стартував марафон дитячого театру

12 Квітня 2024 23:13
У Волинському академічному обласному театрі ляльок стартував ІІ-й театральний марафон «День дитячого театру», до якого долучилося більше 10 дитячих та юнацьких колективів Волині.

Із відкриттям марафону учасників та організаторів привітав перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук, повідомляє пресслужба.

«Переконаний, що з часом цей театральний марафон, який був започаткований у нас в області, виросте до потужного театрального фестивалю, – висловив сподівання Юрій Поліщук. –Радий вітати усіх учасників і переконаний, що вони стануть яскравими зірками театральної сцени, які в майбутньому будуть дарувати радість та прославляти не лише наш Волинський край, а й всю Україну».
Очільник театру Вадим Хаїнський розповів: вперше театральний марафон провели минулого року з нагоди дня театру, але ідея настільки сподобалась, що вирішили це зробити традицією.

Читати ще: У репертуарі понад 30 вистав: як працює професійний дитячий театр Волині

«Ми відкрили свою сцену для дитячих та юнацьких колективів міста та області. Якщо будуть бажаючі з інших регіонів, то будемо раді їх бачити. В минулому році до нас приїздили гості з Запоріжжя, цьогоріч буде виступати колектив з Рівного, – розповів Вадим Хаїнський. – Ми хочемо популяризувати театральне мистецтво, тих людей і тих дітей, які ним займаються. Це наша місія – підтримувати їх в такий непростий для усіх час».
Серед вистав, які демонструватимуть театральні колективи, є постановки за мотивами казок, п’єс та книг, а є й такі, що зачіпають болючу тему для всіх українців – війну. Під час театрального марафону збиратимуть кошти для військових на «Старлінк».

Читати ще: «Це історія про дівчинку, яка бачить серцем»: у Луцьку для дітей військових зіграли «Лускунчика»

Марафон триватиме впродовж 2 днів – 12 та 13 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus