USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Луцьку всеукраїнським турніром відкрили хокейний сезон

24 Жовтня 2023 15:02
У Луцьку стартував новий хокейний сезон. Його відкрив всеукраїнський турнір. Цими вихідними на льодовій арені «Снігової королеви» за першість змагалися чотири хокейні клуби.

Дві луцькі команди та по одній із Хмельницького та Рівного 21 та 22 жовтня провели цікаві хокейні поєдинки у стартовому цього року всеукраїнському турнірі. Через війну торік таких змагань не було, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Багато хлопців із різних команд пішли в ЗСУ. Ті, хто залишився, вирішили підтримати їх, а заразом і спорт на Волині. До нас завітали команди з Хмельницького, Рівного, а також дві команди з Луцька: це хокейні клуби «Лучан» і «Луцьк», – говорить організатор турніру Дмитро Цимбал.

Близько 20 років тому хокей став частинкою життя Валерія Стасюка з Рівного. І щоразу він бере участь у таких турнірах, де найзапеклішими суперниками традиційно є Луцьк та Рівне.

«Цього сезону хокей повертається на галицьку землю. Щороку в таких змаганнях суперниками виступають волинська та рівненська школи хокею. Перша гра турніру – змагання цих двох команд. Перемогла команда Луцька. Дуже дякуємо організаторам, що в такий важкий час ми можемо повернути хокей», – каже гравець ХК «Рівне» Валерій Стасюк.

Після поразки з «Луцьком» рівненські хокеїсти досить впевнено розпочали боротьбу із командою «Проскурів», закинувши у ворота суперника три шайби поспіль. Проте у другому періоді хмельничани перехопили ініціативу й не лише зрівняли рахунок, а й за кілька хвилин до завершення ігрового часу зуміли вибороти переможне очко та виграли з рахунком 6:5.

«Цього сезону це наша перша гра. Спершу ми програвали з рахунком 4:0. Потім зібралися духом, силою, дотиснули, перемогли. З однієї шайби дуже класно відірвалися», – говорить гравець ХК «Проскурів» Марк Нардід.

«На цьому турнірі кожна команда – дуже достойний суперник», – додає гравець ХК «Проскурів» Олексій Урсол.

Через різкий перепад температур, коли на вулиці +22 градуси, а всередині льодової арени близько нуля, дещо додає складнощів туман, проте для хокеїстів це не проблема.
Разом з друзями прийшов підтримати команду «Лучан», де грає батько, Владислав Сак. Хлопчик каже, що хокей став сімейним захопленням.

«Я вже шість років займаюся у хокейному клубі «Спарта». Мій брат займався близько восьми років. Зараз він грає в Чехії. Мій тато займається чотири роки», – каже вихованець ДЮСШ №2 ХК «Спарта» Владислав Сак.

Хоч команда «Лучан» є досить молодою за стажем виступів, цього разу їй вдалося виграти всіх суперників. Проте за кількістю закинутих шайб переможцем турніру став ХК «Луцьк».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus