USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Музеї Волинської ікони реставратори зі Львова оновлюють майже 20 експонатів

7 Березня 2024 21:06
У Музеї Волинської ікони бригада львівських реставраторів відновлює майже 20 експонатів. Реставраційні роботи проводять у рамках підготовки до виставки «Дерев’яне облаштування храмів Волині XVII – XVIII століть».

Про це Суспільному розповіла завідувачка музею Тетяна Єлісєєва.

Упродовж чотирьох днів десять спеціалістів Львівської філії Національного науково-дослідного реставраційного центру на чолі з завідувачем Тарасом Отковичем оновлювали ікони, фрагменти іконостасів і вівтарів, свічники та процесійні хрести.

Усе це – експонати із фондів музею, які раніше не були представлені в експозиціях.
Читати ще: Парафіянка подарувала Музею волинської ікони раритетний медальйон

За словами Тетяни Єлісєєвої, ці експонати збереглися до наших часів у доброму стані і не потребують значних реставраційних заходів.

Зокрема, фрагмент іконостаса із церкви села Романів XIX століття із декоративною позолоченою різьбою та зображенням свят Православної церкви реставратори почистили від пилу, бруду, а деякі ділянки укріпили спеціальним клеєм, який привезли з собою.
Читати ще: Реставратори показали унікальні знахідки в будинку Прайзлерів у Луцьку. Фото

Реставраційно-консерваційні роботи ще не завершені, додала Тетяна Єлісєєва. Львівські реставратори ще приїдуть до Луцька, щоб підготувати експонати для майбутньої виставки, а також для подальшого збереження у колекції.

Як додала завідувачка Музеї Волинської ікони, відкриття виставки «Дерев’яне облаштування храмів Волині XVII – XVIII століть» заплановане на травень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
А Показати IP 9 Березня 2024 12:01
Мене цікавить хто це оплачує і для чого це потрібно?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus