USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

У Рівному з липня суттєво здорожчає проїзд у громадському транспорті

14 Червня 2022 17:00
Вартість проїзду в тролейбусах та маршрутках Рівного зросте більш ніж на 50%.

Таке рішення ухвалили на засіданні виконкому Рівненської міської ради, передає Радіотрек.

Із проханням про підвищення вартості проїзду в маршрутках до міської влади звернулися перевізники.

«Останні розрахунки вартості проїзду було проведено у 2019 році при ціні пального 25 грн. Зараз ціни зросли ледь не втричі. А проїзд і далі 8 грн, так не може бути. Бо одного дня Рівне може просто мати зупинку громадського транспорту», – пояснив один з перевізників.

На вартість проїзду впливає дефіцит пального, зростання вартості запчастин через подорожчання валюти. Комплектувальні здорожчали фактично удвічі.

Читати ще: У Володимирі хочуть підвищити вартість проїзду у маршрутках до 10 гривень

Вислухавши перевізників та зробивши відповідні розрахунки, у міськраді Рівного вирішили встановити ціну проїзду в тролейбусах на рівні 10 грн, а в маршрутних таксі – 14 грн за одну поїздку. Проїзний на тролейбус коштуватиме 300 грн на місяць.

Варто зауважити, що вартість проїзду збільшують у багатьох українських містах. Зокрема в Луцьку проїзд у маршрутках можуть підняти до 14 грн. А в Нововолинську з 13 червня одна поїздка у маршрутному таксі вартує 10 грн. У Львові ціни на проїзд в автобусах підвищили до 15 грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 16 Червня 2022 22:21
Луцьк хочаб має сучасні автобуси і це підвищення цим виправдовується , будемо надіятися що всі 100. % транспорту міста будуть такого рівня.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus