USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Відні вбили блогера, який критикував Кадирова. Чим він заважав Кремлю

5 Липня 2020 09:29
У столиці Австрії Відні вбили Мамихана Умарова, більш відомого як Анзор. Він неодноразово критикував очільника Чечні Рамзана Кадирова та почав говорити про злочини Кремля.

Про вбивство пише ТСН з посиланням на ORF.

Виявилося, о 19:30 за місцевим часом 4 липня, біля торгового центру G3, один чоловік вистрелив іншому в голову, від чого останній помер. Вбивцю затримали в місті Лінц, куди він поїхав на машині сріблястого кольору.

Як уточнив представник віденської поліції Вальтер Шварценекер, у вбитого російський паспорт, він звертався за політичним притулком.

За даними представника поліції, потерпілий, «ймовірно, чеченець». Проект «Кавказ.Реаліі» стверджує, що вбитий – Маміхан Умаров, він же Анзор з Відня. Він називав себе колишнім співробітником Міністерства шаріатських державної безпеки сепаратистської республіки Ічкерія, критикував главу Чечні Рамзана Кадирова і стверджував, що російські спецслужби пов’язані з замахами на політемігрантів і колишніх чеченських сепаратистів в Європі. На доказ цього він публікував записи розмов, де зафіксовано начебто голос Кадирова та розмови про замовні вбивства, серед яких і на території України.

Австрійська поліція повідомила, що вбивцю – чеченця за національністю – затримали за допомогою оперативної реакції та застосування гелікоптера. Коли ж поліція стрілка знайшла – він здався без опору.
Як пише журналіст Андрія Цаплієнко, за твердженнями Анзора, він десять років поспіль, приймав замовлення на теракти та ліквідацію громадян різних країн. Казав, що в Україні з ним обговорювали два кривавих «замовлення» – на Аміну Окуєву з Адамом Осмаєвим та на Ігоря Мосійчука.

«Це було в 2014-2015, коли нардеп розстріляв портрет Рамзана Кадирова», – пригадував Анзор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus