USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.86 10.10

У Волинській обласній дитячій лікарні – нові карантинні правила

17 Червня 2020 15:36
Дітей із вродженими вадами та гострими станами, які вкрай потребують лікування, обстежують фахівці Волинської обласної дитячої клінічної лікарні. Однак у період карантину медичний заклад працює не на повну потужність, ба більше: тут встановили певні обмеження для пацієнтів та відвідувачів, ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Нині на лікуванні у обласній дитячій лікарні – майже сто маленьких пацієнтів у тринадцяти відділеннях. Перш ніж госпіталізувати дитину, її має оглянути лікар у приймальному відділенні медичного закладу. Потім у мами та дитини відбирають аналізи на наявність в крові COVID-19. Якщо результат негативний – дитину переводять у відповідне відділення, якщо ж виявиться, що вона хвора на коронавірус, то для таких пацієнтів є спеціальні бокси.

«Міністерство охорони здоров’я нам дозволило госпіталізовувати дітей після дообстеження на COVID-19, – каже заступник гендиректора ВОДТМО Ігор Дородних. – Ми маємо право госпіталізовувати планову паталогію, що й почали робити. Передусім це планові відтерміновані операції та соматичні патології, які потребують дообстеження. Є надання ургентної та планової допомоги. Для планової допомоги обов’язково має бути довідка від педіатра про відсутність контактів з інфекційними хворими. Окрім COVID-19, ми можемо стикатися з іншими інфекційними захворюваннями, зараз дуже багато сальмонельозу, можуть бути гострі респіраторні й інші вірусні інфекції».

Волинська обласна дитяча лікарня єдина надає спеціалізовану допомогу діткам зі всієї Волині. Тож медики організували тут лабораторію та закуповують ІФА-тести. Результати аналізів зазвичай вже готові за дві-три години. Тестують дітей та їхніх батьків.

«Діткам, які все-таки лишаються на лікуванні у нашому закладі, коли підозра на хірургічну патологію, яку не можна лікувати деінде, але є й підозра на коронавірусну інфекцію, ми такі обстеження проводимо, – розповідає завідувачка приймально-діагностичного відділення ВОДТМО Олена Костюк. – До моменту перебування дитини у нашому закладі ця інформація вже в нас може бути. Дитинка може лишитися тут, бути прооперованою, а якщо цього не потребує, переводимо її в інфекційний стаціонар».

У медичному закладі для пацієнтів встановили певні обмеження: в одній палаті може перебувати не більш як троє дітей. Варто зауважити: аби пройти обстеження в обласній дитячій лікарні, дітям треба мати із собою довідку про відсутність респіраторних та кишкових інфекцій, а також здати аналіз на COVID-19. А відвідати дитину в стаціонарі може лише хтось один з родини. Щоб зайти у приміщення, треба одягнути захисну маску та взути бахіли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Настя Показати IP 19 Березня 2021 09:05
Доброго дня Можна графік лікарів травматологів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus