USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У волинському селі відкрили сучасний дитмайданчик

11 Травня 2017 17:20
У селі Вишнів Любомльського району урочисто відкрили оновлений спортивно-ігровий майданчик: з новими гойдалками, гірками та каруселями. А придбати все, що потрібно для відпочинку та розвитку малечі, вдалося за співфінансування батьків, сільської ради та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», повідомляє прес-служба Фонду.

Вишнівський дитсадок відвідує 78 малюків. Та якби була можливість, їх було б більше, адже народжуваність у селі велика. На території закладу майданчик був, та батьки кажуть, що обладнання застаріло й стало неактуальним. Та й кількість ігрових елементів не відповідала санітарному регламенту.
Ініціативна група на чолі з Вишнівським сільським головою Віктором Сущиком звернулася в любомльське представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» з проектом із облаштування сучасного ігрового майданчика. За співфінансування батьків, сільської ради та Фонду було придбано все, що треба для відпочинку та розвитку малечі.
Мама чотирирічного Арсенія Тетяна Федончук, яка також є членом ініціативної групи, каже, що ідея створення додаткового дитячого майданчика виникла давно.

«Через недостатню кількість елементів групи виходили на вулицю в різний час. Навіть було створено графік прогулянок. Тепер на новому майданчику діти зможуть довше гуляти на свіжому повітрі», – констатує Тетяна Федончук.
«Це десятий проект у 2017 році, реалізований Фондом та небайдужою громадою, – розповідає керівник любомльського представництва Фонду Лариса Солом’янюк. – Були різні проекти, що стосувалися медицини, освіти, культури. Проект із встановлення дитячого майданчика у Вишнівському НВК – наймасштабніший і найдорожчий. Цікавий він тим, що ініціативну групу очолив сільський голова. Він об’єднав молодих батьків, яким не байдуже здоров’я дітей».
За рік плідної роботи Фонду в Любомльському районі спільно з громадами реалізовано чимало проектів. Керівник західної філії Фонду Андрій Алексюк запевняє, що робота в регіоні триватиме й надалі:

«Люди на Любомльщині активні та ініціативні. Коли я вперше приїхав у Вишнів, тут було по коліна снігу. Минуло зовсім мало часу – на цьому місці вже стоїть майданчик. Будьте й надалі активними, подавайте нові ідеї, пишіть проекти. Ми, своєю чергою, готові сприяти в їх реалізації».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus