USD 40.00 40.60
  • USD 40.00 40.60
  • EUR 40.30 40.70
  • PLN 10.00 10.25

У волинських лісах побільшало благородних оленів

23 Лютого 2024 20:10
У листопаді 2022 року на Волинь із Литви завезли 100 оленів європейських. Оселили тварин в напіввільному середовищі, що у Ново-Зборишівському лісництві філії «Володимир-Волинське лісомисливське господарство» ДП «Ліси України» Під час цього зимового обліку тут уже нарахували 125 особин. Очікують, що не менше молодняку з’явиться цього року.

Про це повідомляє Поліський лісовий офіс.

«Це гарний результат. І він свідчить про те, що тваринам комфортно. Ми постійно за ними спостерігаємо. Звісно, повноцінно підгодовуємо та забезпечуємо інші необхідні умови. Олені дуже обережні. Якщо взимку, особливо коли було багато снігу, підходили ближче на підгодівельні майданчики в той час, як ми підвозили корми, то тепер ні. Лише здалеку за нами спостерігають», – розповідає мисливствознавець Григорій Биховець.
Читати ще: Народилося двоє телят зубра: у «Цуманській пущі» порахували тварин

Зараз самки уже вагітні. Орієнтовно в черні очікують на новий приплід. Тоді лісівники вирішуватимуть, чи варто випускати частину тварин у дику природу. Поки ж умови дозволяють комфортно жити оленям та ретельно спостерігати за ними єгерям. Адже площа вольєра – 1200 га.
Варто зазначити, що саме на цій території олені європейські – нові представники тваринного світу. Досі тварини тут не проживали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus