USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 40.05 40.30
  • PLN 9.95 10.20

У ЄС вирішили відмовитися від пластикових карток: що та як може змінитися

28 Березня 2023 21:24
Європейський Союз розробляє цифровий гаманець, який дозволить відмовитися від усіх паперових та пластикових документів, зокрема від ID-картки та водійського посвідчення.

Як повідомляє УНІАН із посиланням на естонське національне телерадіомовлення ERR, роботу над попереднім додатком цифрового гаманця вже завершено і його починають тестувати.

У цифровому гаманці можна буде зберігати водійські права, дозвіл на риболовлю, рецепти на ліки та інші дозвільні документи.

Як повідомляють, буде функція закриття інформації на розсуд власника, тобто гаманець дозволить обирати, кому і яку інформацію показувати.

«Наприклад, якщо вас зупиняє дорожній поліцейський, він справді має право подивитися ваші особистий код та ім'я, тоді як швейцару в барі не потрібно знати, де ви живете, які ваші особистий код, дата народження або ім'я. Він просто має бачити, що людині виповнилося 18 років. Це вся інформація, яка йому потрібна», – прокоментував експерт департаменту державної інфосистеми Марк Ерліх.

За його словами, зараз немає жодних перешкод для того, щоб держави ЄС почали використовувати цифровий гаманець до кінця 2025 року.

Нагадаємо, у липні 2022 року в Україні офіційно запустили Google Гаманець. У ньому можна зберігати платіжні картки, квитки на проїзд та події, посадкові талони та карти лояльності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 30 Березня 2023 08:21
Телефон розрядився і ти НІХТО ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus