USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Учені впровадять клітини людського мозку в штучний інтелект

25 Липня 2023 00:53
Австралійські вчені готуються до проведення революційного експерименту, який передбачає об’єднання мозкових клітин людини зі штучним інтелектом.

Проект DishBrain має на меті створення видатної інтелектуальної машини з можливістю розпізнавання, наближеної до людського, пише видання T4.

Команда вчених отримала фінансування у розмірі 600 тисяч доларів від Міністерства оборони та Національного розвідувального управління Австралії. Їхня мета полягає в об’єднанні штучного інтелекту та синтетичної біології для створення програмованих біологічних обчислень.

Одна з основних концепцій проекту полягає в поєднанні мозку, що безперервно навчається, з системою штучного інтелекту. Однак такі системи стикаються із проблемою «забуття катастрофи», яка обмежує використання досвіду попередніх завдань для вирішення нових.

Читати ще: Техногіганти США гарантуватимуть безпеку у сфері штучного інтелекту

Завдяки створенню такого унікального зв’язку вченим вдалося досягти безперервного навчання машини, що дозволяє їй постійно вдосконалювати свої знання та навички.

Очікується, що результати цього дослідження вплинуть на різні області, включаючи робототехніку і розробку нейрокомп’ютерних інтерфейсів.

Крім того, нові відкриття в цій галузі значно покращать машинне навчання для роботів-доставників, безпілотних автомобілів та автономних дронів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 25 Липня 2023 01:50
Термінатор в шоці
##Монархіст до 123 Показати IP 25 Липня 2023 11:06
Це не Термінатор, це швидше Робокоп...
123 Показати IP 26 Липня 2023 00:31
Це точно)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus