USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Україна має план «Б» на випадок агресії Росії

12 Березня 2014 16:43
Україна має План "Б" на випадок відкритої агресії з боку Росії.

Про це повідомив секретар РНБО Андрій Парубій на брифінгу в середу, інформує "Українська правда".

Відповідаючи на питання про те, чи розробляє РНБО план евакуації мешканців Криму у випадку початку реальних військових дій, Парубій сказав:

"Звичайно, ми маємо план "Б". Подробиць я повідомити не можу, але цей план детально розроблений і буде втілений дуже швидко. Йдеться в ньому не лише про евакуацію", - наголосив він.

Парубій додав, що українська влада володіє інформацією про концентрацію російських військ по всьому кордону з Україну. Він нагадав, що Росія раніше заявляла про проведення навчань, і що за пять днів війська мали бути відкликані з україно-російського кордону.

"Але до сьогодні ті війська не тільки не відкликані, а навпаки накопичується військовий потенціал в тих угрупуваннях на кордоні з Україною", - сказав він.

"На жаль, критична ситуація є не лише в Криму, а по всьому північно-східному кордону. І насправді частини російських військ знаходяться у кількох годинах пересування до Києва", - наголосив Парубій.

"Я не можу говорити багато, але скажу, що наші підрозділи розташовані таким чином, щоб ми могли відбити атаки з будь-якого напрямку", - наголосив Парбуій.

Він вчергове закликав світових партнерів України допомогти їй, оскільки, якщо світ не допоможе, "питання необхідності ядерного роззброєння постане дуже гостро, бо кожна держава вважатиме, що ніякі гарантії, окрім наявності ядерної зброї не фактором стримування".

За його словами, найбільш ризикованими з точки зору сепаратизму залишають Луганськ, Донецьк і Херсон, великі сподівання противник також покладає на Одесу.

"Були спроби створити подібні до кримських бойові загони "самооборони", однак завдяки спільним діям українських силових підрозділів навіть їхні бази були локалізовані"

Він додав також, що РНБО має інформацію про те, що Росія вкладає великі кошти в групи російських агітаторів, "яким у перші дні вдалося проникнути на територію України і які тепер переїжджають з одного міста в інше, створюючи відповідну картинку для російських каналів".

За словами Парубія, загалом українській владі вдалося локалізувати сепаратистські настрої на Південному сході.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
оля Показати IP 12 Березня 2014 16:50
А план Х має.....
Мв Показати IP 12 Березня 2014 17:27
Хана вам,.... і пора змиритися на ваш 1 літак росія має 98 шт. пора вже за розум братися, а не видумувати плани Б і Х. Пора стати мужиком і сказати чітко... домайданились і пова Ж..... ПА
Хвілолог до Мв Показати IP 12 Березня 2014 17:39
коментар було видалено
Солдат до Мв Показати IP 12 Березня 2014 17:48
Ти слабак!
Анонім до Солдат Показати IP 12 Березня 2014 18:55
ні..... на відміну від тебе... мислю тверезо..ходжу на роботу, плачу податки... войнишки не граю і не змагаюся у боротьбі, де явно видно сильнішого на 100 кг
Анонім до Мв Показати IP 12 Березня 2014 18:36
ПРавильно
Анонім Показати IP 12 Березня 2014 18:34
Україна нічого не має
НЕЛУЧАНИН Показати IP 12 Березня 2014 19:01
афганці не мали ні літаків , ні танків, але п"ндюлєй вкатали кацапам добрячих. крм того, границя з рашкостаном відкрита, отож нехай чекають гостей. вони тричі пошкодують, що розвязали війну.
Анонім до НЕЛУЧАНИН Показати IP 12 Березня 2014 19:35
може ти перший станеш з Парубієм та Ярошем на захист... а то тіко писати вмієш.. військомат чекає..
Анонім до НЕЛУЧАНИН Показати IP 12 Березня 2014 19:49
поинтересуйся историей п...к
ххх Показати IP 13 Березня 2014 08:23
Идиоты!!! Прокакали страну, теперь им рашка виновата, молчали бы уже, намайданились, хватит

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus