USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Україна вперше проведе повністю електронну вступну кампанію до ВНЗ

8 Липня 2016 08:55
Подати документи до вишу цьогоріч можна було лише через мережу. Сканер та інтернет – це те, що має обов'язково знайти абітурієнт, якщо хоче вступити до вищого навчального закладу, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Торік у перші години вступної кампанії на ганках університетів були величезні юрби абітурієнтів. Вони записувалися в чергу, аби подати документи, а окремо юрбилися батьки, які складали список черговиків уже на наступний день. Цього року, запевняють у Міносвіти, такого вже не буде. Точніше не має бути. Бо цьогоріч подати документи до вишу можна лишень через інтернет. Освітяни саме закінчують допрацювати електронну заявку.

Фахівці демонструють те, що абітурієнти побачать аж у понеділок, 11 липня. Тоді офіційно стартує вступна кампанія. З нуля годин вступник зможе зайти на сайт "електронна освіта". Там спочатку слід зареєструватися, створити особистий кабінет. І вже в цьому кабінеті буде доступна електронна заявка на вступ.

"Цьогоріч є нововведення, що слід завантажити додаток до атестату", - попереджають освітяни. Цей документ слід заздалегідь його відсканувати. І обов'язково наперед продумати, який виш чи яка спеціальність у пріоритеті.

Цьогоріч можна вступати на на 5 спеціальностей, однак подати при цьому не більше 15 заяв. Тому пріоритетів теж 15. Думати треба перше, ніж відправляти електронні заявки. Бо щойно вони будуть зареєстрованими у виші – стануть офіційними та відіграти їх назад уже не буде змоги. На цьому подача документів завершується.

Далі залишається лишень в інтернеті стежити, які ви у списку і, зрештою, чи будете рекомендровані до вступу. "Ті, хто не має інтернету, може під'їхати у будь-яких вищий навчальний заклад, не обов'язково у той, в який хочуть вступати, і там їм допоможуть подати їхні документи", - запевнила міністр освіти Лілія Гриневич. Саме для таких випадків працюватимуть приймальні комісії.

Чи витримає система навантаження – ніхто не зарікається. Торік, коли подавати документи можна було ще й вручну, електронна система все одно не витримала і лягла на дві години. Можливість збоїв передбачають і тепер.

Рекомендація чиновників – не штурмувати сайт у перший день. Часу є аж до 27 липня. Список на вступ формується не хто перший, а хто розумніший. Як повідомлялося, кращими абітурієнтами цьогорічного ЗНО стали киянка та одеситка.

Інна БОДНАР
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus