USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Українське виробництво БПЛА суттєво масштабовано: працює понад 200 компаній

1 Лютого 2024 23:00
Протягом 2023 року суттєво масштабовано українське виробництво БПЛА, загалом на ринку працює понад 200 українських компаній, що виробляють БПЛА або працюють над сервісами та продуктами у сфері дронів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони, пише ЕП.

Наразі 67 моделей українських БПЛА отримали кодифікацію від Міноборони, а 58 – держконтракт.

«Не хочу говорити точну цифру, але йдеться про сотні тисяч різних типів під виконання різноманітних завдань. Це без FPV – розвідка, корегування вогню, ситуаційна обізнаність в режимі реального часу. Ворог добре знає, що таке українські дрони. Сам факт того, що наш коптер висить в повітрі, є фактором стримування, який змушує ворога тричі подумати, перш ніж висуватися на наші позиції», – сказав міністр оборони Рустем Умєров.

Читати ще: Безпілотник RAIDER, розроблений на Волині, закуплят для різних підрозділів ЗСУ

Крім того, під час зустрічі з виробниками БПЛА, організованої Brave1, представники понад 120 компаній мали змогу напряму поспілкуватися з усіма керівниками галузі – Міністерством оборони, Міністерством цифрової трансформації, Держспецзв’язку, Агенцією оборонних закупівель, Центральним управління безпілотних систем ГШ ЗСУ.

Плани на 2024 рік – в рази збільшити кількість дронів на фронті. «Агенція оборонних закупівель» вже зараз укладає довгострокові контракти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 2 Лютого 2024 09:36
Щось здається, що він пи**ить як дихає
ігор Показати IP 2 Лютого 2024 10:59
люди скидаються на дрони а держава лише купляє яйця по 17 грн зо одне., а заступника міністра якого підозрюють в розкрадання 1.5 мілліарда гривень взяв чи хоче взяти на поруки шоумен О.Педан, в іншого заступника знайшли в диванах та шафах сотні мілліонів, але він сказав що ці гроші йому позичила 85 річна знайома, йому повірили та виправдали. Хай працює дальше. Всі поносять Гринкевичів але ніхто не говорить про чиновників міністерства оборони, котрі підписували з ними ці договори. Про це не можна говорити бо це фейки про армію. Та ми гірші ніж кацапія. Це не держава а цирк

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus