USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Уряд заборонив літери Z і V на автономерах. Роз’яснення від МВС

29 Квітня 2023 15:52
Нещодавно уряд заборонив замовляти і виготовляти автомобільні номерні знаки, які містять символіку, що асоціюється з війною Росії в Україну.

У Міністерстві внутрішніх справ роз’яснили деталі заборони.

Зазначається, що відтепер під заборону потрапляють літери «Z» та «V», використання яких в індивідуальному номерному знаку має натяк на символіку російського вторгнення. Тобто, використання цих літер окремо, а також у словах, написаних кирилицею замість «З», «С», «В», «Ф».

Така заборона стосується також написів та зображень, символіки комуністичного тоталітарного режиму чи націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму.

Підкреслюється, що на українських номерних знаках не може бути емблем органів держави-терориста та збройних сил Росії: сухопутних військ, повітряно-космічних сил, військово-морського флоту, ракетних сил стратегічного призначення тощо.

У МВС оприлюднили інфографіку щодо номерних знаків, згідно з якої, не можна розміщувати на номерних знаках написи типу «Кyzbac», «Zaпобеду», «Zапраvду», але дозволяються надписи типу «Viсtory», «Zorro», «Pizza».
Нагадаємо, 21 квітня Кабмін ухвалив постанову, відповідно до якої індивідуальний номерний знак транспортного засобу не може містити символіку вторгнення Росії в Україну.

Ще у квітні минулого року Верховна Рада ухвалила закон, яким заборонила символіку, яку використовують військові РФ у війні проти України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Євген Показати IP 29 Квітня 2023 18:42
Потрібно заборонити ці букви в англійському алфавіті та вивчення у школах. Замінити на З, В : Вolleyball, Jazz - Jaзз. Інакше зрада. І взагалі що вони собі думають ті англічани ще досі не заборонили ці букви ?
Петро Показати IP 29 Квітня 2023 23:38
Хай заборонять експлуатацію жигулів, бобіків, газонів, зілів. Все зрада.
Анонім Показати IP 30 Квітня 2023 13:15
А ZE.UKR можна буде?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus