USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

В Україні скасували весняний призов

12 Квітня 2022 08:23
Президент України Володимир Зеленський скасував весняний призов на строкову військову службу.

Про це свідчить указ № 230/2022, опублікований 11 квітня на офіційному сайті глави держави.

Згідно з документом, скасовано раніше визначені терміни чергових призовів громадян України на строкову військову службу у квітні-червні.

Крім того, згідно з документом військовослужбовці, які вислужили встановлені терміни строкової військової служби, можуть бути звільнені у запас «не раніше оголошення в установленому порядку демобілізації».

Зміни були внесені через повномасштабне вторгнення Росії, відповідно до указів президента від 24 лютого «Про введення військового стану в Україні», та «Про продовження терміну дії військового стану в Україні» від 14 березня, а також закону «Про військовий обов’язок та військову службу».

Так, під час проведення в Україні загальної мобілізації, комплектування вакантних посад у ЗСУ та інших військових формуваннях здійснюється за рахунок надходження військовозобов’язаних та резервістів.

Як відомо, 24 лютого в Україні стартував призов резервістів першої черги на особливий період.

15 березня розпочалася мобілізація військовозобов’язаних, які не входили до оперативного резерву першої черги. За даними ЗСУ, майже 100% резервістів, які перебувають на обліку, вже прибули до своїх бойових військових частин і сьогодні виконують завдання з оборони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus