USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

В Україні у 15 областях зафіксували спалах кору

15 Червня 2017 10:24
За даними Міністерства охорони здоров'я, випадки захворювання є вже у 15 областях, заразилися понад 700 людей, здебільшого, це діти й підлітки.

Найбільше недужих, по декілька сотень, на Прикарпатті й Одещині, пише ТСН.

"Від середини квітня відзначається значне зростання захворюваності на кір. Щодня до лікарні надходить від 3 до 10 пацієнтів з діагнозом кір", - розповіла головний лікар інфекційної лікарні Світлана Лаврюкова.

Інфекціоністи прогнозують подальше зростання захворюваності у південних регіонах, адже у розпалі курортний сезон.

Спалах кору медики пов'язують із низьким рівнем вакцинації в країні. При цьому, запевняють, препаратів для щеплень у регіонах вдосталь.

"Люди їдуть відпочивати саме з західних регіонів до нас, тому, думаю, зростання захворювання пов'язане з міграцією людей. Виникає якась паніка, і щеплення кабінет просто-напросто працює практично в цілодобовому режимі", - додав головний лікар одеської дитячої поліклініки №6 Сергій Горищак.

Нагадаємо, в Україні є також передумови для епідемії ботулізму. За останні тижні через отруєння в'яленою рибою померла вже четверта людина.

Симптоми ботулізму можуть маскуватися під інші захворювання і часто трапляється так, що з отруєнням люди йдуть до офтальмолога або невролога. "Перший симптом, на котрий пацієнти звертають увагу – це погіршення зору. Потім може бути сухість у роті. Чим раніше пацієнт звернеться за допомогою, тим більш успішним буде лікування", - каже головний лікар Одеської міської лікарні Світлана Лаврюкова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus