USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

В Україні водіїв елетросамокатів почали судити за порушення ПДР

31 Серпня 2023 06:45
В Україні почали засуджувати самокатників за порушення ПДР. За останні роки притягнуто до карної відповідальності 4 водіїв електросамокатів, здебільшого, за травмування пішоходів. З 2023 року кермувальників електросамокатів визнано повноцінними учасниками дорожнього руху, проте наразі держава не затвердила спеціальні правила для електросамокатів.

За даними Опендатаботу, з 2018 року кількість справ проти самокатників сягнула 80.

«За останні чотири роки мінімум четверо кермувальників електросамокатів були притягнуті до карної відповідальності за порушення чинних на транспорті правил. В усіх випадках винуватців аварій покарали штрафами або позбавленням волі до двох років з умовним терміном», – йдеться в повідомленні.
Кількість справ щодо ДТП з самокатниками

Найчастіше самокатників карають за травмування пішоходів. У квітні 2022 року вінничанин на орендованому самокаті збив жінку, яка переходила велосипедну доріжку і тротуар. За тілесні ушкодження середньої тяжкості винуватцю присудили один рік умовно, відшкодування лікування потерпілої (близько 108 тисяч гривень) та штраф за моральну шкоду (50 тисяч гривень).

Проте здебільшого самокатників притягують до адміністративної відповідальності. За порушення ПДР та пошкодження транспортних засобів або іншого майна вони виплачують штраф у розмірі 850 гривень.
Кількість адміністративних справ проти самокатників

Не рідкість, коли ДТП спричиняють неповнолітні самокатники. У квітні 2023 року суд визнав винною неповнолітню киянку, яка на орендованому самокаті разом зі своєю подругою здійснила наїзд на автомобіль BMW, що стояв на пішохідному переході. Через те, що кодексом про адмінправопорушення не дозволяється штрафувати підлітків, суддя обмежилася попередженням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Нема на то ради ! Показати IP 31 Серпня 2023 08:01
В Європі, зокрема у Франції, уже започатковано внесення змін до законодавства про заборону використання прокатних самокатів. А жителі Луцька хіба не терплять від отих прищавих самокатників, які на пару з тілистими дівулями вприжимку їздять по тротарах ? Мало того, шо ше й влада доклалася до тої проблеми, влаштовуючи велодоріжки, бо сумістила їх з тротуарами чого у європейських містах нема ! У Львові готуючись до ЄВРО по футболу облаштували велодоріжки з краю проїздної частини вулиць. А наша влада, навіть роблячи реконструкцію центральгного проспекту, намішала мух з макаронами ! Як завше : у Луцьку все не по людськи !
Радувець Ларіса до Нема на то ради ! Показати IP 31 Серпня 2023 08:47
То ж спеціалісти з рівного робили центральну вулицю міста, що їм до лучан

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus