USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

В Україні запрацював реєстр призовників: які дані туди потрапляють

14 Жовтня 2023 22:34
В Україні вже працює єдиний електронний реєстр військовозобов’язаних. Він містить інформацію про кожного військовозобов’язаного громадянина і наповнений уже на 90%.

Про це ТСН розповів адвокат Ростислав Кравець. За його словами, у реєстрі є дані про місце проживання, освіту, податкову інформація щодо призовника тощо.

«Практично вся інформація, яка є в «Дії», є в цьому реєстрі також. Ну, і також інформація про здоров’я, вакцинацію й таке інше. Тобто фактично це створений такий єдиний електронний реєстр, в який помістили всю інформацію про громадян України», – зазначив адвокат.

Він додав, що у цей реєстр потраплятиме й інша інформація, наприклад про купівлю авто. Проте точно невідомо, як її будуть туди інтегрувати.

Читати ще: Студентів, які перебувають в академічній відпустці, можуть мобілізувати

«Що стосується Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, звичайно, ця інформація їм нічим не допоможе. Я думаю, що мета цього реєстру зовсім в іншому, створення такої мегабази з інформацією на кожного громадянина України. Навіщо – це ми можемо лише припускати. Об’єктивно, ця інформація для військового обліку абсолютно не потрібна. І прикладів таких мегареєстрів у жодній країні немає, крім України», – каже Кравець.

Адвокат припускає, що за допомогою такого реєстру можливо відслідковувати діяльність і місце перебування військовозобов’язаних. Поки функції надсилання повісток в реєстрі немає. Аналогічна система є в Російській Федерації. Йдеться про «Госуслуги». Через неї надсилають електронні повістки.

«Українська система не встановлюється на жодні мобільні пристрої. А що стосується повідомлень через «Дію», то це законодавством не врегульовано», – додав адвокат.

Для того, щоб надсилати електронні повістки, необхідно закріпити за кожним громадянином офіційну електронну адресу та номер телефону. Інакше це не має жодного сенсу. Адвокат вважає, що це буде доволі сумнівним повідомленням про виклик до ТЦК та СП.

Читати ще: Мобілізація в Україні: кого восени призиватимуть першочергово
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Гамериканець Показати IP 14 Жовтня 2023 23:14
Дуже поважаю пана Ростислава Кравця! Дійсно спеціаліст у своїй галузі! А деяким наївним і не дуже розумним хочеться сказати:"ну шкода вас...але мусите з цим жити...нічого не поробиш")
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2023 04:10
збирають інформацію, щоб потім продати п*дарам за великі гроші?
Отакої Показати IP 15 Жовтня 2023 09:15
А що її збирати ту інформацію в вік інформаційних розвинутих технологій.Все на всіх вже є давно-реєстр виборців,МВС,податкова,ЦНАП,митниця,прикордонна,міграційна,комунальні послуги,банки і багато іншого.Питання,як це буде застосовано ТЦК СП?Ось тут багато запитань.
Василь Показати IP 15 Жовтня 2023 15:15
Щоб все запрацювало, потрібно у кожного виманити підпис про дозвіл на обробку персональних даних. Інакше це порушення Закону про захист персональних даних.
Отакої Показати IP 15 Жовтня 2023 17:23
Не потрібно ніякого дозволу,ви вже давно їх дали і навіть не помітили.Залишились деталі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus