USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

В Європі зростає ризик захворювань, які передаються комарами

24 Червня 2023 00:11
У 2022 році в Європі було зафіксовано майже стільки ж локальних випадків лихоманки Денге, скільки за попередні 11 років.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на дані Європейського центру з профілактики та контролю захворюваності (ЄЦКЗ).

За даними ЄЦКЗ, минулого року було зареєстровано 71 випадок захворювання Денге (переважно у Франції), яке зазвичай викликає лихоманку та біль у м’язах, але може бути більш серйозним та навіть іноді летальним.

При цьому у період з 2010-го по 2021 рік було всього 74 випадки.

У відомстві зазначили, що в європейському регіоні зростає ризик низки захворювань, що передаються комарами, включаючи лихоманку Денге, Зіка, Чікунгунья та вірус Західного Нілу, пов’язані зі зміною клімату та поширенням комарів-переносників вірусів.

«Якщо так триватиме, ми можемо очікувати збільшення випадків і, можливо, смертей від таких хвороб, як-от лихоманка Денге, Чікунгунья та лихоманка Західного Нілу. Зусилля повинні бути зосереджені на способах боротьби з популяціями комарів, посиленні нагляду та забезпеченні заходів індивідуального захисту», – сказала директорка ЄЦКЗ Андреа Аммон.

Довідка

Лихоманка денге – гостра інфекційна хвороба, яка схильна до епідемічного поширення та перебігає з гарячкою, інтоксикацією, міалгією, артралгією, екзантемою, лімфаденопатією, лейкопенією, іноді – з тромбогеморагічним синдромом (денге-васкулопатія). Денге відносять до арбовірусних хвороб, трансмісивних зоонозів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus