USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

«Важливо об’єднатись задля протидії не лише російській агресії, а й пропаганді», – Ірина Констанкевич у ПАРЄ

28 Квітня 2023 19:58
28 квітня завершилася весняна сесія Парламентської асамблеї Ради Європи.

«Україна повсякчас у фокусі, щодня на порядку денному – звіти, доповіді, репорти про Міжнародний трибунал, реєстр злочинів», – повідомила народна депутатка від Волині Ірина Констанкевич, яка входить у склад постійної української делегації.

Серед важливих для нашої держави рішень цього тижня – прийняття резолюції щодо примусового переміщення і депортації українських дітей до рф і тимчасово окупованих територій. У четвер ПАРЄ ухвалили її рішенням 34 парламентарів.
Також на порядку денному обговорення щодо підготовки до 4-го саміту Ради Європи у Рейк’явіку, що відбудеться у травні цього року. Йдеться про саміт 46 глав держав і урядів з метою вирішення особливих проблем, що виникають у зв’язку з війною в Україні.

На базі Комітету з питань культури, науки, освіти та медіа ПАРЄ, в який входить Ірина Констанкевич, відбулись слухання щодо унеможливлення участі спорстменів з рф та білорусі в Олімпійських іграх, що відбудуться цьогоріч в Парижі.

У підсумковий день сесії народна депутатка звернулась до парламентарів з проханням вжити заходів, аби захистити молодь у медіапросторі.

«Російсько-українська війна ведеться не тільки на полі бою, а й в інформаційному середовищі. Одна із форма агресії, обрана росією – агресія через дитячі душі, дестабілізація суспільства. Російська пропаганда, проникаючи в інфопростір, спотворює реальність для мільйонів людей», – зазначила Ірина Констанкевич.

Йдеться зокрема про молодіжну субкультуру «Редан», що через соцмережі стрімко поширилась у лютому 2023 року в Україні. Російська молодіжна субкультура ПВК «Редан», учасники якої одягалися у чорний одяг та влаштовували масові бійки в громадських місцях.

Читати ще: Чому російський рух ПВК «Редан» так легко підхопили українські діти та чи треба бити на сполох

Провокування масових бійок серед молоді – це спроба російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні, зазначено у доповіді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus