USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Верховна Рада ухвалила три постанови

2 Березня 2014 13:44
Під час закритого засідання Верховної Ради у неділю було ухвалено 3 постанови, - пише Українська правда.

Про це передав кореспондент УП з парламенту.

Зокрема, ВРУ звернулась до держав-гарантів відповідно до Будапештського меморандуму забезпечити територіальну цілісність України.

Крім того, ВР вимагає виконання базових угод про перебування ЧФ РФ у Криму та негайного відведення військ в місцеві дислокації.

Також Рада наголошує на можливості проведення місцевого референдуму в Криму на підставі Конституції та відповідного закону України.

Парламент також підкреслив необхідність вирішення конфлікту виключно мирним шляхом за участі міжнародних експертів ОБСЄ, ООН, Ради Європи, ЄС, СНД, країн Будапештського меморандуму.

В цій же постанові ВР гарантує дотримання всіх раніше підписаних угод, а також забезпечення проведення чесних прозорих виборів.

У другій постанові парламент висловив солідарність зі збройними силами України та схвалив рішення РНБО про переведення ЗСУ у повну бойову готовність.

Рада також доручила уряду вжити заходів для покращення фінансового забезпечення ЗСУ України.

Було прийнято також звернення до парламентів держав-гарантів безпеки України про визнання дій Росії неприпустимим, кричущим порушенням всіх засадничих принципів міжнародних відносин.

У зв'язку з військовими діями Росії проти України ВР звертається до парламентів держав Будапештського меморандуму, міжнародних організацій із закликом направити спеціальні моніторингові місії в Україну.

Крім того, парламент звернувся до країн Будапештського меморандуму щодо надання допомоги з охорони ядерних об'єктів країни.

Також Верховна Рада запросила міжнародні структури організувати виїзні засідання своїх органів в Україні.

Крім того, Верховна Рада передбачила необхідність формування групи для проведення переговорів з РФ.

Під час свого виступу у ВР прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав до дипломатичного розв'язання конфлікту з огляду на "кратну перевагу збройних сил Росії над збройними силами України".

Він також повідомив, що протягом останніх років здійснювалась цілеспрямована діяльність щодо підриву національної безпеки України.

Розповідаючи про свою розмову з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим, Яценюк сказав, що той виправдовував рішення про використання ЗС "нападами на російське населення в Україні".

Зі слів українського прем'єра, він попросив Медведєва навести конкретні приклади цього, але натомість не почув жодного з них.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Патріот Показати IP 2 Березня 2014 13:49
Москалів геть з території України! В Росії земель багато пускай там живут!
555 Показати IP 2 Березня 2014 14:03
це все робота шизинутого путіна і янека-дурка
Анонім Показати IP 2 Березня 2014 16:57
"Він також повідомив, що протягом останніх років здійснювалась цілеспрямована діяльність щодо підриву національної безпеки України." - А не він закликав майданівців йти проти спецслужб країни?
Анонім до Анонім Показати IP 3 Березня 2014 11:05
100% підтримую. Самі заварили кашу, а тепер що? Невже не можна було Референдуму зробити, про входження чи не входження України в ЄС чи МС? А можливо краще самим будувати свою країну без Союзів? Захотіли даремних грошей? Не вірив і зараз не вірю, що ЄС нам дасть допомогу. Все готують, готують і ніяк не приготують, не можуть визначитися 18 чи 20 млрд., смішно чи не так?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus