USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Від початку 2022 року релокувалися майже 19 тисяч компаній. Скільки переїхало на Волинь

15 Квітня 2024 15:05
В Україні від початку повномасштабного російського вторгнення релокувалися майже 19 тис. компаній, із них понад 1 тисяча переїхали з міста до області.

Про це повідомив Опендатабот.

«Майже 19 тис. компаній переїхало від початку 2022 року, за даними ЄДР. Найпопулярнішими напрямками, куди рухається бізнес, виявилися Київська та Закарпатська області. Серед усіх компаній найчастіше релокуються оптовики», – йдеться у повідомленні.

З усієї кількості компаній, які змінили своє розташування від початку повномасштабної війни, трохи більше ніж 1 тисяча переїхали з міста до області. Наголошується, що понад 600 підприємств виїхали з Києва, а ще 60 або 5,1% – з Одещини.

Читати ще: Переробляє ПЕТ-пляшки: як на Волині працює компанія з Маріуполя

За даними аналітиків, переважно бізнес для переїзду з великих міст обирає Київську область – 546 переїздів. Це майже кожна друга релокація бізнесу від початку повномасштабної війни.

Найпопулярнішим став маршрут з Києва до Київської області: 359 релокацій. Фактично, 30% усіх випадків, коли бізнес переїздить в область, припадають на цей маршрут.

На другому та третьому місці шляхи від Львівської до Київської області та із Києва до Закарпаття – 2,7% та 2,6% відповідно. На Волинь релокувалося 33 підприємства.
Читати ще: Прихисток для бізнесу: як на Волині працює підприємство з Краматорська

Лідерами за переїздами стали компанії, які займаються оптовою торгівлею – 344 релокацій (29,3%) та транспортна галузь – 92 релокації (7,8%).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus