USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Військовій кафедрі Луцького НТУ передали 10 планшетів для навчання артилеристів. Фото

30 Червня 2023 18:17
Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» передав кафедрі військової підготовки Луцького національного технічного університету десять планшетів. Благодійники кажуть, що допомога на фронт – це важливо, але не менш важливим є навчання майбутніх військових. Гаджети будуть використовувати для навчання курсантів-артилеристів.

Загалом на військовій кафедрі ЛНТУ навчаються 144 курсанти, з яких 38 артилеристів. Сьогоднішня війна – це протистояння технологій, тому на кафедрі університету наголошують, що сучасні планшети дуже важливі під час бойових дій. Відповідно вони будуть використовуватися навчальною групою «Бойове застосування підрозділів наземної артилерії».
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода розповіла, що Фонд дуже багато допомоги спрямовує безпосередньо на фронт, але також важливо підтримувати і навчальні центри, які сьогодні готують військовослужбовців.

«До Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» звернулася кафедра військової підготовки з проханням придбати планшети для навчання курсантів. Важливо допомагати і в такому напрямку, адже будь-яка військова справа починається з навчання. Майже 150 курсантів кафедри проходять заняття на полігонах, зокрема це стосується управління дронами, які керуються за допомогою планшетів. Оператор дронів – це дуже цінна людина на фронті, завдяки якій зберігається життя наших захисників і знищується ворог», – наголосила Катерина Шкльода.
Завідувач кафедри військової підготовки ЛНТУ Павло Турсумуратов подякував Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за гаджети, які дуже знадобляться у процесі навчання курсантів.

«Спочатку на планшети буде встановлена система управління тактичної ланки «Кропива», а після встановлення додаткового програмного забезпечення на них зможуть навчатися курсанти-артилеристи. В умовах сучасної війни координати визначаються та передаються за допомогою планшетів – це надважливо. Раніше для цього використовувалося механічне обрахування. Сучасні гаджети допомагають скороти час передачі координатів. Однак планшети будуть використовуватися не лише артилерією, а й для управління безпілотних літальних апаратів та бойових машин піхоти», – розповів Павло Турсумуратов.
Ректор ЛНТУ Ірина Вахович акцентувала, що університет та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» має багатогранну співпрацю, завдяки чому вдалося реалізувати низку проєктів.

«Хочеться подякувати Фонду за чергову допомогу. Якщо ми говоримо про майбутнє України, про якість освіти, зокрема у військовій справі, то одним з головним чинників для навчальних закладів є обладнання. Сьогодні ми отримали планшети, які будуть використовувати для підготовки курсантів військової кафедри.
З початку повномасштабного вторгнення ми тісно співпрацюємо з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом», реалізовуючи проєкти, які покликані допомогти Збройним силам України. Ця співпраця буде продовжуватися і надалі. Разом до перемоги!» – резюмувала Ірина Вахович.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Were Показати IP 30 Червня 2023 22:48
Фарбованого діда що служив при совку, час замінити на молодого офіцера, котрий справді навчить сучасним технологіям у війні
До вере Показати IP 1 Липня 2023 12:24
Вчить не він вчить Наземцев, Наземцев може тіль навчити я про...и 5 батарею у 2014 році разом із 51 омбр

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus