USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

ВНУ підготує видання творів та праць Олени Пчілки

24 Січня 2023 17:51
Волинський національний університет планує реалізувати черговий проєкт, підготувавши велике видання творів та праць Олени Пчілки.

Про це йшлося під час пресконференції ректора ВНУ Анатолія Цьося за підсумками трьох років роботи на посаді.

Ректор нагадав, що факультет філології та журналістики реалізував проєкт з підготовки повного академічного зібрання творів Лесі Українки.

«Це був подвиг», – сказав Анатолій Цьось та додав, що гуманітарна наука в університеті не має стояти на місці.

«Зараз ми наближаємося до ювілею Олени Пчілки. Я сподіваюся, що під координацією Юрія Громика ми підготуємо велике видання праць та творів Олени Пчілки. Йдеться орієнтовно про десять томів. Через рік ми хочемо закінчити цей проєкт, аби дати Україні ще один фундаментальний гуманітарний доробок», – наголосив ректор.

Довідка

Ольга Петрівна Косач, до шлюбу Драгоманова, відома під псевдонімом Олена Пчілка – українська письменниця, меценатка, перекладачка, етнографка, фольклористка, публіцистка, громадська діячка (учасниця національно-визвольного та феміністичного рухів). Мати поетеси Лесі Українки, Михайла Косача, Ольги Косач-Кривинюк, Оксани Косач, Миколи Косача та Ізидори Косач-Борисової (у шлюбі з Петром Косачем), брат – професор Михайло Драгоманов.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus