USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Волонтерки з волинського села готують їжу для 200 бійців, які зараз на реабілітації

11 Квітня 2023 09:28
Щотижня жительки села Сокіл Рожищенського району готують їжу для військовослужбовців, які перебувають на реабілітації, передають продукти на фронт, а також допомагають дітям-переселенцям, які втратили батьків.

Про це розповіла Суспільному волонтерка Людмила Сасовська.

Аби приготувати їжу для двохсот військовослужбовців, які перебувають на реабілітації у Луцьку, збираються раз чи двічі на тиждень.

Зі слів Людмили Сасовської, їй допомагають 15 господинь. Для бійців у медзакладах готують різне: плов, запечені крила, салати, печену капусту, уху, компоти, печиво та пироги.
«Для діток так само завозимо якісь фрукти. Ми їм допомагаємо смаколиками, допомагаємо тортами, і піцою, і подарунками. Дуже багато люди нам приносять моркву, буряк, капусту. Наші друзі передали нам 20 кг свіжої риби, ми готували», – каже волонтерка.
«Із перших днів повномасштабної війни м’ясні консерви готують у духовках та автоклавах. Продукти та гроші надають небайдужі волиняни», – говорить місцева жителька Олена Мельничук. Для виготовлення тушкованок самостійно переробляють куряче м’ясо.

«Часом мусимо приходити і на наступний день: один день приготовити, а на другий день пофасувати по банках і поварити, кожен розбирає додому, в нас є тут так, що мають свій автоклав, так само в духовках», – каже волонтерка.
Зараз збирають передачу для бійців на Донецький напрямок. За тиждень, каже волинянка, виготовили 437 банок тушкованок.
«Будемо передавати на схід, і там має бути 12 точок роздачі. Оце проста, а це з гречкою. Ми обов’язково кладемо, моркву, цибульку. Ми наразі передаємо тільки сухе печиво і тушкованки», – сказала Людмила Сасовська.

За тиждень до Великодня волонтерки планують спекти та відправити на передову також традиційні паски. Для цього, зазначила волонтерка Людмила Сасовська, закупили 1 200 формочок для випікання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus