USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У громаді на Волині волонтери в'яжуть нашоломники для бійців

23 Січня 2023 20:10
У Будинку культури села Гірка Полонка волонтери плетуть зимові нашоломники для маскування військових. Використовують білі та сірі нитки зі старого одягу.



Про це розповіла Суспільному волонтерка Валентина Шевчук.

Маскувальну амуніцію почали виготовляти влітку. Зі слів Валентини Шевчук, на один нашоломник йде п`ять мотків ниток. До роботи долучаються не лише жителі навколишніх сіл, а й волиняни з інших громад. Працюють волонтери без вихідних. Каже: перше замовлення було у жовтні, на сім нашоломників.

"Хлопцям вони сподобались. Потім ще було замовлення на 12 нашоломників. Зараз ми завершили замовлення на 30 нашоломників. І тепер у нас дуже велике замовлення на тисячу нашоломників", – розповідає волонтерка.
Роботу полегшує спеціальний механізм, який передали із села Велика Глуша Камінь-Каширського району, розказує волонтерка Вікторія Лопанова. За допомогою нього вдалось пришвидшити роботу.
Пенсіонерка Тетяна Білецька в`яже шкарпетки для військових з перших днів війни. За цей час сплела до трьохсот пар. Нині жінка зшиває нашоломник.

За сім місяців волонтерської роботи сплели майже пів тисячі кікімор, розповіла волонтерка Валентина Шевчук. Зараз займаються різними запитами військових: плетуть шкарпетки, килимки, передають продуктові набори на передову.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus