USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Волинь і Сілезія побраталися задля тривалого партнерства

20 Жовтня 2022 13:12
За ініціативи керівника Сілезького регіонального відділення Товариства друзів дітей Яна Вєсьолека та його заступника Артура Лібора на Волинь із Польщі вчергове доправлено кількатонний гуманітарний вантаж.

Про це повідомили у Волинській обласній раді.

Благодійники з польського Катовіце у співпраці з меценатами і волонтерами з Нідерландів, Ірландії, Німеччини та з інших міст Польщі привезли допомогу для українських бійців, а також шпиталів. Це, зокрема, продукти харчування тривалого зберігання, термобілизна, натільна білизна, каремати, засоби особистої гігієни, інвалідні візки, ходунки, ортопедичні фіксатори, милиці та антисептики.

Цю співпрацю із польськими партнерами започаткував колектив обласного еколого-натуралістичного центру під час робочих відвідин Польщі у вересні.

Тоді ж між обласною комунальною установою та Сілезьким регіональним відділенням Товариства приятелів дітей було підписано меморандуму про співпрацю.

У складі делегації була й депутатка обласної ради Ольга Омелько. За її сприяння сторони також домовились про постачання гуманітарних вантажів для потреб українських військових та медичного обладнання для реабілітації поранених.
19 жовтня польські волонтери зустрілись із головою обласної ради Григорієм Недопадом та його заступником Григорієм Пустовітом, аби обговорити шляхи подальшої співпраці.

Очільник Волиньради високо оцінив щиру підтримку польських друзів: «З вашою допомогою нам буде легше забезпечувати усі запити наших захисників та внутрішньо переміщених осіб, які продовжують прибувати. Сьогодні ми готуємося до важкої зими, тобто ми потребуватимемо теплих речей, генераторів, насосів. Усе це ми зможемо передавати й у інші регіони, де ситуація буде найбільш складною. Сподіваюсь, що започаткована між нами співпраця буде тривалою та ефективною, адже Польща першою подала нам руку підтримки і продовжує це робити».
Очільник Сілезького регіонального відділення Товариства друзів дітей Ян Вєсьолек зауважив, що доправлений гумвантаж – не перший і не останній.

«Ми налаштовані на тривалу співпрацю. В умовах війни це й надалі буде гуманітарна підтримка, а у перспективі – поетапна реалізація підписаного меморандуму, адже основна наша діяльність все ж спрямована на всебічний розвиток та допомогу дітям. Ми маємо підтримку наших муніципалітетів, а також партнерів та фондів з інших європейських країн, а тому спільно будемо шукати та доправляти Україні цільову допомогу і усе найнеобхідніше сьогодні», – запевнив він.
Григорій Недопадвисловив готовність до розширення співпраці між рештою обласних комунальних закладів і спорідненими структурами та фондами Польщі. Також він звернувся до представників Сілезького регіонального відділення Товариства друзів дітей із пропозицією виступити амбасадорами та розширити рамки міжнародної співпраці наших регіонів і держав. Своєю чергою польські гості пообіцяли сприяння та розповіли, що уже працюють над цим, адже наразі у них тривають перемовини із Колодяжненською тергромадою Ковельщини, з якою вони теж мають намір підписати меморандум та побрататися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus