USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Волинянам досі нав’язують російську пропаганду

3 Серпня 2017 10:41
Волинь й досі знаходиться в зоні інформаційної небезпеки. 35% північних районів області не мають українського телебачення. Замість державного, людям нав’язують дивитися білоруські та російські канали.

«Коли вже влада знайде гроші і прикриє російську пропаганду?» - таке запитання задали Ігорю Гузю через соцмережу Фейсбук під час прямого ефіру телепрограми «Запитай у депутата» ТРК «Аверс», інформує прес-служба народного депутата України.

Нардеп зазначив, що майже рік тому порушував це питання в парламенті із закликом до Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та колишнього міністра інформполітики Юрія Стеця знайти кошти для вирішення інформаційної безпеки на Волині.

«Я піднімав цю тему, буду далі піднімати. Знаю, що жителі Ратнівського, Камінь-Каширського та Любомльського районів, трохи Шацького та Старовижівського районів, просто не мають сигналу українського телебачення. Натомість, через супутник, дивляться вороже російське телебачення. Плюс мають доступ до білоруського. Чесно кажучи, воно теж специфічне. Не дивлячись на те, що Лукашенко (авт.- Президент РБ) приїжджав до України, і вони з Порошенком (авт. - Президент України) обнімалися та цілувалися. Давайте відверто скажемо: Білорусь - в союзі з Російською Федерацією. Білорусь проводить навчання з російськими військами, і зараз вони тривають. Я слідкую за цією ситуацією, як людина, яка двічі депортована з Білорусі, мене двічі не пустили до Білорусі. Переконаний: білоруське державне телебачення, бо там іншого немає, викривлено показує ситуацію, зокрема, в Україні. Безумовно, треба це питання далі притискати», - прокоментував він.

«Нам аргументують, що коштів не вистачає, бо треба зараз відновити сигнал на Донбасі та в Криму...Все це розумію, але інформаційна безпека, це не тільки на Донбасі та в Криму, так само, і на волинському поліссі. Ми ж знаємо: хто заказує музику, той впливає», - сказав Ігор Гузь.

Орієнтовно 200 тисяч жителів Волині, у прикордонних районах, мають супутникові антени, і тому, на жаль, не мають можливості дивитися регіональні новини.

«Невже влада не розуміє, що потрібно знаходити кошти на це. Потрібно ставити вишки і покривати українським телебаченням всі території держави, зокрема й північ Волині», - додав він.

В Україні у зоні інформаційної небезпеки - Волинська, Рівненська, Житомирська, Чернігівська, Сумська та Харківська області.

За інформацією в ЗМІ, Волинь стала першою областю, де наразі перевіряють у сільській місцевості точне покриття цифрового мовлення Т2. Досі таких досліджень в Україні ще не проводили, а користувалися лише теоретичними картами покриття. Виправити ситуацію взявся спеціальний вимірювальний комплекс "Атлас" Українського державного центру радіочастот.

Довідка

У прикордонних частинах Любомльського, Шацького, Любешівського, Ратнівського, Володимир-Волинського районів приймаються лише 1-3 програми українського аналогового телебачення. «1+1» покриває 80% області, «Інтер» – 65 %, місцеві телеканали - «Аверс» та «Нова Волинь» – 60%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
АНАТОЛЬ_ Показати IP 3 Серпня 2017 11:00
Я в шоці! Куди дивиться пан Гунчик?
Барабан Показати IP 3 Серпня 2017 11:42
Навязують не тільки російську , а й американську і європейську
бритва оккама Показати IP 3 Серпня 2017 12:08
українське телевізійне зомбування небезпечніше за російське,тому що його жертвами є українці...Небуде телебачення - небуде ненависті та війни...
ісса ндойє до бритва оккама Показати IP 3 Серпня 2017 13:34
Українське телебачення просто жахливе...
Лопатою по ваті до бритва оккама Показати IP 3 Серпня 2017 15:25
Щось ти путаєш, дорогуша. Війни не буде тоді коли КАРЛОН І К зникнуть із планети земля, бо виключно по ВИНІ КАЛОНА-ПУЙЛА і його зомбованого стада. Тільки тоді коли зникне ботоксна криса можливо припиниться війна. А на рахунок ненависті, так паРашніків весь світ ненавидів, а зараз ненавидить і буде ненавидити ще більше, САМЕ ЗА КРИВАВІ ВІЙНИ ЯКІ ВОНИ РОЗПОЧАЛИ У МОЛДОВІ, ГРУЗІЇ, УКРАЇНІ.
бритва оккама до Лопатою по ваті Показати IP 3 Серпня 2017 21:56
а ось і жертва зомбування обізвалась...Характерні слова,відсутність логіки у висловах та хвороблива ненависть до образу ворога,нав'язаного пропагандою...Вимкни телевізор та увімкни голову,дорогуша...
Анонім Показати IP 3 Серпня 2017 13:48
ніхто мені нічого не навязує. Ходжу по вулицях, на роботу, в транспорті. На власні очі і так бачу що робиться... навколо одне покращення...на осінь ціни як завжди попруть вверх! Яка Російська пропаганда? Свого дибілізму і так повно. Всюди іде підла інформаційна війна. Зомбоящики рулять.
Анонім Показати IP 3 Серпня 2017 13:59
ЩО дивитись, які канали, чому вірити та невірити - ще особистий вибір кожного! Поставимо вишку кожному громадянину та приймач вмонтований в голову!)))
До воно Показати IP 3 Серпня 2017 14:25
Ти нам навязав майдан, теперь ми всi в д.пi, а ти холений , при бабках депутат. Хоч нi де не працював. Ми прозрiваемо, а ти готуйся .......
Анонім до До воно Показати IP 3 Серпня 2017 15:23
різниця в тому, що воно було бідне,а тепер з айфоном 7.... а люди уже на стадії вимирання, показники тому доказ, при Янику мали пенсію 100$.... а тепер 30
До вони і К до Анонім Показати IP 3 Серпня 2017 16:16
Янек для того, що б стримати падіння долара до виборів, а фактично тобто для того що б ще раз переобратись президентом, так от саме для цього янек розісрав більше 20 міліардів золотовалютних резервів України. Вдумайтесь у цифру, всі любітєлі долара по 8, - янночка розісрала на підтримку курсу гривні більшу половину ЗВР України, І ФАКТИЧНО ЗАЛИШИВ УКРАЇНУ ГОЛОЮ І БОСОЮ!. тО Про що ви говорите, головою хоть думайте трохи !!!
Банк а до До вони і К Показати IP 3 Серпня 2017 17:21
При янеку резервистов залишили 16 , а зара i 8 пiд питанням. То хто шапку вкрав у люда украiнського?
Лопатою по ваті до Банк а Показати IP 3 Серпня 2017 17:57
В очередной раз убеждаюсь в тупости ватноголовых тролей. Во первых это перевод через гугл, ну это проосто что то с чем то. А во вторых полное отсутствие интелекта у ваты. Янек стал президентом при золотовалютных запасах 42 млрд. дол. Когда янек убег, - золотовалютных запасов осталось около 8-9 млрд. дол. в неликвидных ценных бумагах. Так вот, в раене 30 млрд. дол. !!! 30 млрд. дол. КАРЛ !!! янночка проср*ла и разворовала. А сейчас ЗВР с 8-9 млрд. выросли до 14-16 млрд. ВЫРОСЛИ, именно выросли. Так что учи матчасть тролина!!!
Вила до Лопатою по ваті Показати IP 3 Серпня 2017 18:28
Коли яник втiкав, залишилось 14 млрд золзапасiв. Дивишься в книгу, а бачишь д*пу. Запитай людей бовдуре!!!
Лопатою по ваті до Вила Показати IP 4 Серпня 2017 13:59
Полуд*рку, ти або не в свому розумі, або прото тупий від природи. Коли янучара прийшов то ЗВР було 42 млрд.дол. А коли втік то лише 8-9 млрд., де достовірні цифри. Але навіть якщо прийняти твою версію, що янночка втікла і залишила 14 млрд. до де тоді 28 млрд. дол. Де ??? Так що клоун, перш ніж щось пишеш, то подумай, і бажано проспись, бо ти очевидно пьеш сурогат чи щось приймаєш.
! до До воно Показати IP 3 Серпня 2017 15:28
Навязав Майдан ??? Ти з головою дружиш взагалі ? Ще про "американські пєчєньки" і "наколоті апельсінки" потявкай щось, клоун !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus