USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чому волиняни досі споживають російське «мило» з телеекранів

27 Лютого 2015 07:00
Попри заборону Верховної Ради щодо розповсюдження в Україні фільмів російського виробництва, а також фільмів, що вихвалють правоохоронні органи, збройні сили, інші військові чи силові формування Російської Федерації, вітчизняні телеканали продовжують їх транслювати.

Так, не лише російські новини є потужною зброєю в інформаційній війні проти України, а й серіали, що спрямовані на популяризацію російських військових, спецназу та правоохоронних органів. Не зважаючи на те, що добірне «мило» від країни-агресора вирішили заборонити, деякі українські канали продовжують «крутити» російські серіали. На жаль, вони ведуть власну трансляцію і на Волині.

Нагадаємо, законом, прийнятим від 5 лютого 2015 року, Верховна Рада заборонила трансляцію всіх серіалів і кінофільмів, знятих після 2014 року, і всі стрічки, що пропагують армію і правоохоронні органи РФ, знятих після 1991 року. Однак інтернету ця заборона поки не стосується.

Українцям обіцяли «прощання» з російськими серіалами про правоохоронні органи та збройні сили країни-агресора

Якщо конкретніше, то український глядач уже мав би попрощатися із 69-ма серіалами російського виробництва. Зокрема, заборонили показ кіно із відомим «ополченцем» та «стрілякою» Михайлом Пореченковим.
Окрім цього, табу наклали на такі «кіноласощі» волинських домогосподарок, як «Гончі», «Десантура», «Морпіхи», «Військова розвідка», «Спецназ» та інші. Ще раніше в Україні заборонили показ фільму «Тарас Бульба».

Однак, переглянувши програми телепередач на всеукраїнських каналах, що у фаворі волинян, можна переконатися, що кінопродукція окупантів, зокрема «мило» про героїзм та беззаперечний інтелект російських правоохоронних органів і спецслужб, продовжують полонити мозок середньостатичного телемана.

Не секрет, що деякі з цих серіалів були у великому фаворі серед мешканців «синьоокої» Волині ще в «гарячі 90-ті».
«Як тільки вийшли «Менти», а потім «Вбивча сила» та «Опера», дружно родиною усі переглядали, не пропускали жодної серії. Щоправда, тоді й гадки не було, що, здавалося б, дружня Росія посягне на територіальну цілісність України. Тепер про повагу до цих серіалів не може бути й мови. Але знаєте що? Наші бабця і дід продовжують їх переглядати і захоплюватись героїзмом російських «ментів», - ділиться сімейними таємницями 32-річний лучанин Кирило М.

Яким українським телеканалам надають перевагу волиняни. Дослідження

Чи справді волинський телеефір заполонило засилля такого роду продукції, взялися досліджувати журналісти Інформаційного агентства Волинські Новини.

Для цього репортери провели анонімне опитування мешканців обласного центру, поцікавившись у них, яким телеканалам вони найбільше захоплюються. Задля експерименту опитали 100 випадкових перехожих різних вікових категорій, перепинених на вулицях обласного центру. Так, вдалось «намалювати» хоча б орієнтовну картину рейтингів українських телевізійних каналів серед краян.

Отож, 25 голосів (25%) лучани віддали на підтримку каналу «1+1», 20 із них підтримали СТБ, 12 – 5 канал, 10 – ICTV, 8% - Інтер, 5% - Новий канал, 4% - ТРК «Україна». Окрім того, відповіді 13 % опитаних розділились між музичними, розважальними та тематичними каналами. Варто додати, що жоден із опитаних не підтримав регіонального телебачення.
Місцеве телебачення не надто цікавить краян. Вони скаржаться на непрофесійність волинських тележурналістів

«Ні, місцеві канали практично не дивимось, хіба, якщо показують когось із знайомих. Чому? Вони неякісно підходять до підготовки сюжетів, роблять зйомку абияк. Про останнє я вам кажу, як весільний відеооператор», - каже лучанин Станіслав Б., який протягом тривалого часу заробляє на життя завдяки відеографії та монтажу урочистих подій.

Для чого українцям нав'язують фільми про російських «ментів» та «оперів»

Менше з тим, згідно з мінімальною аналітикою, перелік передач та кінострічок у «меню» деяких облюбованих волинянами каналів, висновки напрошуються геть невтішні.
Зокрема, у ефірі ICTV декілька разів на день транслюють такі серіали як «Вбивча сила» та «Опери. Хроніки вбивчого відділу», у сюжеті яких мова - про «бравих» російських міліціянтів, які героїчно розкривають різного роду злочини.
«У центрі сюжету - оперативні працівники районного відділу міліції та відділу розслідування вбивств главку в Санкт-Петербурзі» - йдеться у анонсуванні російського детективу 2000-го року «Вбивча сила» на сайті телеканалу.
Що стосується кримінальної драми «Опери. Хроніки вбивчого відділу», то назва говорить сама за себе. Фільм почали транслювати на території РФ ще у 2004 році. Він демонструє роботу російських слідчих органів, зокрема, працівників «вбивчого відділку» Санкт-Петербурга та буцімто розкриває внутрішній бік служби у органах міліції.
Йдемо далі. Особливу увагу привертає нав’язливе транслювання «братського» криминальный телесеріалу «Слід», що розповідає про працівників неіснуючої насправді організації — Федеральної експертної служби, до якої увійшли програмісти, судмедексперти, оперативники та інші профільні у розкритті гучних злочинів спеціалісти.
Особливої уваги вартий і російський детективний серіал «Агент», що змальовує долю секретного агента спецслужб Андрія Козирєва, якого засудили до 15 років позбавлення волі. Ця кінострічка є відносно новою, адже вийшла у світ в 2013 році.
Сіткоми у ефірі як згубне явище для молоді

Що й казати про «інтелектуальну цінність» для українців домашніх сіткомів на кшталт «Щасливі разом», «Вороніни», «Татусеві доньки» та інші телесеріали, сюжет яких автори повністю скопіювали з американських аналогів.
Саме цими стрічками регулярно «годує» глядачів український Новий Канал.
Так чи інакше, але можливо українським телеканалам прийшла пора замислитись, якою інформацією вони насичують голови глядача, тим паче, в умовах програшу у інформаційній війні сусідній РФ. Можливо, старших людей не виправити, але яким виросте майбутній захисник та патріот, споглядаючи на «героїзм» спецслужб країни-агресора та спостерігаючи за буденним життям тих самих Букіних, яких, погодьтесь важко поставити у приклад підростаючому поколінню та майбутньому нації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 34
Хлоп Показати IP 27 Лютого 2015 07:14
Риторичне питання. Тому що забули, що головне завдання нашоi революцii- це боротьба з росiйським телебаченням та шансоном! Завдання ВН - постiйно про це нагадувати. Не дай Боже, подивляться в рахунки за газ та електрику в березнi, зайдуть в гастрономи чи на велосiпедах заiдуть на заправки, побачать буденне життя, яке, погодьтесь, важко поставити у приклад підростаючому поколінню та майбутньому нації.
Саша Показати IP 27 Лютого 2015 07:14
а що маєте що запропонувати подивитися інше? Чи як казав ще один кадр -ці тупі американські фільми дивитися? Не підтримую наших "братів" але фільми дивлюся.
Савелій до Саша Показати IP 27 Лютого 2015 07:42
Я так зрозумів, мова йде про те, що й в Україні можуть виготовляти непогану кінопродукцію. Ну й в контексті статті американські фільми не розглядаються. До речі, повністю російський кінематограф не засуджується, лише окремі фільми
Саша до Савелій Показати IP 27 Лютого 2015 07:48
в Україні з якісних фільмів виготовляється в кращому випадку 1 в рік, і в теперішній ситуації більше не світить. В тому то діло, що засуджуються всі російські фільми,не знаю чим поперк стали фільми про Велику Вітчизняну війну,щось бистро ми історію забуваємо.
Савелій до Саша Показати IP 27 Лютого 2015 09:24
Та ні, чого ж всі. Є доволі хороші. Але от Букіни... Чого тільки варті головні герої. Дружина, яка ніц не робить і сидить на шиї в чоловіка, сексуально-стурбований син-онаніст, донька легкої поведінки. А до фільмів про ВВВ претензій немає, це ж наша історія
Саша до Савелій Показати IP 27 Лютого 2015 09:30
тут не сперечаюся))) російськіх також є дуже багато низькосортних серіалів та фільмів
макеевчанин Показати IP 27 Лютого 2015 07:23
коментар було видалено
Лучанин до макеевчанин Показати IP 27 Лютого 2015 09:25
Х**чанин)
патріот до макеевчанин Показати IP 27 Лютого 2015 22:07
п...дуй до рассєї!!! понаїхали тут!
Галя Показати IP 27 Лютого 2015 07:46
Це ви я так розумію прорекламували російські серіали:)А я якраз думала що подивитись на вихідні.Тепер буду знати,дуже вам дякую.Так як українських серіалів в нас нема,то пропоную прирівняти до українських серіалів сессії Верховної Ради України і новини з наших "чесних" телеканалів.Дивитись їх іноді кумедно,а іноді і страшно,но артісти там за гроші наших олігархів стараються аж гай шумить:)
Реаліст. Показати IP 27 Лютого 2015 08:55
А дозвольте панове керманичі мені самому виршувати що і коли дивитись. Знімайте якісне кіно в Україні - із задоволенням подивлюсь. Американські супер герої накшталт "Міцного горішка" і рятування світу двома трьома афроамериканцями вже набридло. А шановній редакції ВН бажаю написати наступну статтю про рівень "покращення " життя Волинян. Скільки і чого ми вже "здобули". Про розбиті дороги, шалені ціни на газ, пальне, продукти, ліки і ще багато чого не забудьте.
ВН до Реаліст. Показати IP 27 Лютого 2015 09:23
Напишемо. А ви дасте коментарі. Згода?
Саша до ВН Показати IP 27 Лютого 2015 09:25
без питань,дамо коментарі
ВН до Саша Показати IP 27 Лютого 2015 09:26
Ні, чесно. На сайті є номера телефону редакції. Або є рубрика "повідом новину". З цікавістю вислухаємо, бо й справді проблем нині багато(
Саша до ВН Показати IP 27 Лютого 2015 09:32
Так Ви хочете що б ми коментарі давали чи новини
реалія до ВН Показати IP 27 Лютого 2015 10:56
Коментар з чого? Ви сліпі і самі нічого не бачите, що твориться, а шефи дозволу на публікації не дають або ви самі аналітику проводити і писати не вмієте?!:)
Оля до реалія Показати IP 27 Лютого 2015 13:54
А ви підкажіть, якщо хтось не помічає. Люди, багато критики. Може самим пора до чогось долучатися? P.S. Я не з ВН
Реаліст до ВН Показати IP 27 Лютого 2015 14:34
Якщо напишете статтю про наболіле, про те що усі ми Українці перетворюємось на жебраків, про те що робиться в ешалонах влади то дамо. З поправкою, якщо ви не закриєте доступ коментувати.
ВН до Реаліст Показати IP 27 Лютого 2015 17:12
Якщо ви не порушуватимете правил коментування, то не закриємо
лучани Показати IP 27 Лютого 2015 08:56
Гомосовєтікуси люблять совкові серіали та папсу з шансоном.
горохівчани до лучани Показати IP 27 Лютого 2015 10:57
Ну покажи свє "патріотичне", з задоволенням подивимось!:)))
голос Показати IP 27 Лютого 2015 08:56
....про що ви говорите яка може бути заборона...людина має сама вирішувати що їй дивитись.....зараз в країні скоро люди почнуть від неспромоги купити собі поїсти....а депутати про таку х....ню...чешуть зараз дуже багато чиновників стали вирішувати за людейщо їм дивитись...як і куди їм треба ходити....це вже диктатура по українськи...
Павло Показати IP 27 Лютого 2015 09:07
Про "ворога" треба знати все! Тому i треба дивитись росiйськi фiльми...
розум Показати IP 27 Лютого 2015 09:24
"Як хоче Бог покарати, то забирає розум", - так кажуть в народі. Це про наших "кєровників", які пам"ятники то зносять, то ставлять, вулиці перейменовують, на якій мові говорити всім визначають, а тепер нова мулька - заборона російських серіалів, цікаво, що далі... Може треба думати, як не допустити вимирання з голоду українських людей та припинити вбивство наших українських солдат, чи це не в компетенції україсько-грузинсько-єврейської влади, а що дивитися люди самі розберуться.
123 Показати IP 27 Лютого 2015 09:53
Чего еще нам делать нельзя? Огласите весь список, пожалуйста?
123 Показати IP 27 Лютого 2015 10:47
Да о чем говорить, если запретили Тараса Бульбу?
Хлоп до 123 Показати IP 27 Лютого 2015 10:55
Великий Ступка проявив "політичну короткозорість" в тому фильмі. Правильне українське кіно - це коли цар Петро І вступає в половий контакт із солдатом в "Молитві за гетьмана Мазепу". Тобто Росія таки колись йшла в Європу, але зараз ми її повинні обігнати!
розум Показати IP 27 Лютого 2015 11:00
Щодо Тараса Бульби, то це взагалі парадокс. М.Гоголь - автор твору "Тарас Бульба"- взагалі-то українське має коріння (його батько українець). І вже доведено, що він і український письменник також. Чи починається період заборонених і українських митців? Все в житті повторюється...
Всім Показати IP 27 Лютого 2015 11:43
Для нормального громадянина України віддавати перевагу російським серіалам, особливо таким як "Вороніни" - те саме, що в церкві гнути матюки. Ні тобі поваги до церкви, ні тобі зневаги до мовної убогості. І ніякі ціни і курси, і тарифи не можуть виправдати духовну примітивність.
Анонім до Всім Показати IP 27 Лютого 2015 12:21
а ти подивись укр. серіал Віталька... на цього дибілка, який меле таке, що розум виходить на двір покурити...
Джулія Показати IP 27 Лютого 2015 12:45
Невже серед сотні опитаних не знайшлося жодної особи, яка не дивиться "ящик" взагалі?
=)) до Джулія Показати IP 27 Лютого 2015 17:13
Не було таких.
я Показати IP 27 Лютого 2015 13:03
да, Виталька -это жесть....
лучанка Показати IP 27 Лютого 2015 16:25
як є українське кіно - то обов'язково з Іваном Миколайчуком і традиціями гуцулів, які для нас чужі і дивні - то перебиранцями якимись весь час ходять, то їх весілля з місцевими музикою і діалектом і т.д. Якщо є переклад укр. мовою якогось рос. фільму - то також не сприймається - переклад іде чистою літературною мовою, якою рідко хто говорить, а простий народ - тим більше ніколи не говорить! переклад "С легким паром!" звучить по-українськи "Доброго здоров'я, помившись!". Я проти російського засилля, але тут вже перебор відміняти всі рос.фільми, тим більше, що росіяни живуть по всій зах.Україні. Є в людей "тарілки" - всерівно будуть дивитись що захочуть. Да, Букіни і Вороніни вже дістали - просто не включаю, а Віталька-дебіл - приклад, як не треба говорити і т.д."Як тебе звати?- А в мене кіт здох!" - малі хлопці хай вчаться, як не треба знайомитисьз дівчиною.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus